in

Zwerfhond redt vermist meisje (10) tijdens koude nacht in sneeuwstorm: “Ik heb hem urenlang geknuffeld om het zelf warm te krijgen”

In Rusland heeft een tienjarig meisje een koude nacht in een sneeuwstorm “op miraculeuze wijze” overleefd. Een zwerfhond die toevallig op haar weg kwam, bleek haar redding. “Ik heb urenlang tegen hem aangelegen en hem geknuffeld, waardoor ik het warmer kreeg”, vertelde Viktoria Zaribina.

Het meisje werd op 13 januari voor het laatst gezien op haar school in Uglegorsk, een kustdorp op het eiland Sakhalin. Toen ze niet naar huis kwam, verwittigde haar moeder de politie.

Vermits er een hevige sneeuwstorm woedde en de temperatuur rond -5 graden schommelde, gingen meteen alle alarmbellen af. Heel wat buurtbewoners boden spontaan hun hulp aan bij de zoektocht, ook al zagen ze geen steek voor ogen.

Lees ook  Deze 14 hilarische seksvragen uit jongeren magazines van de jaren ’90 moet je lezen om te geloven

Bevrijdende tip
“Tegen de ochtend begonnen we de moed te verliezen”, aldus Anatoly Ivanov. “Wij hadden door de kou zelfs al moeite om onze vingers in onze handschoenen te strekken. Hoe groot is de kans dan dat een jong meisje zo’n nachtmerrie zou overleven? We dachten dat we haar niet meer levend zouden terugvinden.”

Lees ook  Man met Alzheimer vergeet dat hij getrouwd is met zijn vrouw. Hij vraagt haar ten huwelijk en ze trouwen opnieuw

Na meer dan achttien uur kwam dan toch de bevrijdende tip. Iemand had een meisje iets verderop in de tuin van een appartementsgebouw met een zwerfhond zien spelen. De politie vond Zaribina uiteindelijk op nog geen halve kilometer van haar woning. Ze bleek beschutting gezocht te hebben onder een laag balkon. “Ik was de hond constant aan het knuffelen om het zelf warm te krijgen”, verklaarde ze later.

“Dat we haar in die omstandigheden toch nog levend gevonden hebben, mag gerust een mirakel genoemd worden”, besluit Ivanov.

78-jarige vrouw seksueel misbruikt en ernstig mishandeld, man (32) opgepakt

‘Einde pandemie in zicht, Covid-19 wordt als seizoensgriep’