in

Zwangere vrouw en ongeboren baby overlijden in ziekenhuis

In een ziekenhuis in het Belgische Midden-Limburg is vrijdag een zwangere vrouw overleden. Ook haar ongeboren baby heeft het niet gehaald. Omwille van hun geloof werden ze reeds begraven in Houthalen. Het gaat om een vrouw van Macedonische afkomst. Mogelijk was de vrouw besmet door het coronavirus. Het verhaal werd ons bevestigd door verschillende bronnen, het ziekenhuis communiceert voorlopig niet.

Wat de precieze medische toestand van de vrouw in kwestie was, is niet geweten. Het ziekenhuis laat ook verstaan dat het geen persoonlijke informatie over de patiënten geeft en wijst verder naar het medisch beroepsgeheim. Toch zijn in Midden-Limburg heel wat mensen op de hoogte van het vreselijke overlijden. Enkele politici, die niet met hun naam in de krant willen, bevestigen dat de vrouw met baby overleden is. Omdat het gaat om Moslims werd de begrafenis reeds geregeld. Moslims willen immers zo spoedig mogelijk begraven worden en indien mogelijk zonder kist. Het ongeboren baby’tje werd op vraag van de nabestaanden samen met haar moeder begraven.

Lees ook  Jongetje zwaargewond door aanrijding met bestelbus

Corona bij zwangerschap
De link tussen zwangerschap en het coronavirus werd eerder al besproken. Uit Nederlands onderzoek bleek dat een infectie met het coronavirus bij zwangere vrouwen kan leiden leiden tot een beschadigde placenta, met een levensgevaarlijke situatie voor de baby tot gevolg. “Het aantal vrouwen bij wie dit nu is aangetroffen en de ernst ervan vinden wij erg zorgwekkend.” Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) bevestigt de moeilijke link tussen corona en zwangerschappen: “We weten dat COVID-19 bij zwangere vrouwen fel kan toe slaan. Vandaar geldt reeds lang het advies om je zeker te laten vaccineren, zelfs als de zwangerschap al bezig is.”

Lees ook  Marechaussee redt drie kinderen uit hete auto bij Schiphol, eentje bijna dood

Bruls: werkgevers moeten personeel om coronabewijs kunnen vragen

Man verwondt vrouw en zoon met mes, 2 andere kinderen springen uit raam