in

Zuid-Koreaanse president stelt verbod op eten van hondenvlees voor: ‘Is het niet eens tijd?’

Het is moeilijk voor te stellen dat iemand een hond zou willen eten, maar de handel in hondenvlees bestaat in delen van de wereld nog, ondanks wijdverbreide verontwaardiging over de praktijk.

Honden die voor hun vlees worden verkocht, zijn vaak zwerfdieren of huisdieren die uit hun huis worden gestolen, en ze worden in krappe kooien gehouden totdat ze de dood tegemoet gaan.

In Zuid-Korea is het eten van hondenvlees een culturele aangelegenheid die eeuwen teruggaat, maar steeds meer uit de gratie raakt.

Ook aanzienlijke aantallen burgers spreken zich uit tegen deze vorm van dierenmishandeling.

Onlangs kregen tegenstanders van de handel in hondenvlees opvallende bijval, nadat de president van Zuid-Korea zijn steun had uitgesproken voor een mogelijk verbod op hondenconsumptie.

Volgens The Guardian opperde president Moon Jae-in tijdens een wekelijkse bijeenkomst de mogelijkheid van een verbod:

Lees ook  Psychotische Belgische moeder pleegt ’rituele moord’ op eigen kinderen, 50 jaar cel voor vader

“Is het niet tijd om voorzichtig te overwegen de consumptie van hondenvlees te verbieden?” vroeg hij naar verluidt aan premier Kim Boo-kyum.

Het voorstel van de president is exemplarisch voor een wijdverbreide culturele verschuiving tegen de consumptie van hondenvlees in het land.

Jongere generaties Zuid-Koreanen zien de praktijk als taboe, omdat steeds meer mensen honden als huisdier hebben.

“Een groeiend aantal Zuid-Koreanen beschouwt de consumptie van hondenvlees als een kwestie van dierenmishandeling in plaats van traditie”, vertelde Jeon Jin-kyung, hoofd van de Korea Animal Rights Advocates, aan de Korean Times.

Maar ondanks de afnemende populariteit worden er volgens een schatting van The Guardian op jaarbasis nog steeds een miljoen honden gegeten.

Moon Jae-in staat bekend als een grote fan van honden, hoewel dit volgens de BBC de eerste keer is dat hij ooit een volledig verbod heeft voorgesteld.

Lees ook  Belgische clubs knuffelen zich arm: al meer dan 53.000 euro aan boetes

Zuid-Korea heeft een ingewikkelde rechtsgeschiedenis als het gaat om hondenvlees. Een uitspraak uit 2018 stelde dat het doden van honden voor vlees illegaal was, maar er zijn geen wetten tegen het daadwerkelijk eten van hondenvlees.

Maar een volledig verbod zou waarschijnlijk op veel steun kunnen rekenen in het land. Volgens de BBC zegt 84% van de Zuid-Koreanen dat ze nog nooit hondenvlees hebben gegeten en dat ook niet van plan zijn, en 59% zegt een verbod te steunen.

Hoewel er nog geen wet is uitgevaardigd, hebben de opmerkingen van Moon Jae-in de hoop bij dierenliefhebbers gewekt dat de dagen van het eten van hondenvlees in Zuid-Korea geteld zouden kunnen zijn.

Wij zijn het volmondig eens met de Zuid-Koreaanse president – het is zeker hoog tijd om het eten van hondenvlees te beëindigen. Deel dit verhaal als je het eens bent!

Man stopt met het drinken van alcohol en stapt over naar spijkers en schroeven

Onderzoek: tot 3200 pedofielen in kerk sinds 1950