in

Zien: Dit zijn de extra plekken waar je binnenkort je coronapas moet laten zien!

Dat de 2G regel komt is al bijna een feit maar hij is er nog niet. Gisteren werd wel al bekend gemaakt dat ook de Eerste kamer het eens is met een coronapas op plekken als bij de kapper of in een kledingwinkel.

Door deze goedkeuring moet je binnenkort dus een QR-code laten zien op plekken als bij de kapper maar ook als je bijvoorbeeld naar de IKEA wilt gaan.

Lees ook  Oom laat 15-jarige rijden op A20: ’Zelfs van stoel gewisseld!’

In de horeca of bij het museum moet je de pas al laten zien maar er komen dus een stuk meer plekken bij. Vanaf wanneer dit ingaat weten we op dit moment nog niet maar we verwachten dat dit snel gaat gebeuren.

De pas zul je voornamelijk op plekken moeten gaan laten zien waar de 1.5 meter regel niet goed kan worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan plekken waar er nauwelijks 1.5 meter afstand kan worden gehouden.

Lees ook  Vier kleuters en juf naar ziekenhuis na ‘insectenbeet’ in park tijdens schooluitstap

Deze regel heeft in principe niets te maken met de 2G/3G regels omdat je bij bijvoorbeeld de 2G regel verplicht bent om gevaccineerd te zijn of recent hersteld te zijn van het coronavirus. Dit gaat dus puur om het feit dat je kan aantonen dat je niet besmet bent met het coronavirus.

Europees land beboet ongevaccineerde zestigplussers iedere maand

Bizar: ‘Sarah van Soelen was al in het geheim getrouwd met deze man’