in

Ontplofte Lil Kleine híerom op Ibiza? Alles wat we weten tot nu toe

De vermeende mishandeling van Jaimie Vaes (31) door haar verloofde Lil’ Kleine (26) heeft dit Pinksterweekend veel commotie veroorzaakt.

En die ophef is nog steeds niet minder. Want alhoewel er nog weinig feitelijkheden bekend zijn, wordt er volop gedeeld en geschreven over de kwestie. Wat weten we tot nu toe?

Allereerst belangrijk om te benoemen: een hoop is nog onduidelijk over het geweldsincident dat dit weekend op Ibiza zou hebben plaatsgevonden.

Hoewel veel media schrijven over de zaak en ook op sociale media foto’s en video’s rondgaan, blijft het gissen wat er nou daadwerkelijk is gebeurd.

Dat komt mede doordat noch het management noch de advocaat van Lil’ Kleine wil reageren. Het management van Jaimie liet gisteren alleen weten ‘dat het goed met haar gaat’.

Wat we wel weten is dat in de nacht van zaterdag op zondag Jorik, ofwel Lil’ Kleine, gearresteerd is als vermeende dader van mishandeling.

Dit nadat zijn verloofde Jaimie gewond en bebloed de lobby van haar hotel in Sant Antoni op Ibiza binnenliep.

Ze meldde zich bij de receptie, waar ze zei door hem te zijn aangevallen. Volgens getuigen zou Jorik haar hebben mishandeld in een suite. De receptionist schakelde direct de politie in.

Lees ook  Anti-Zwarte Piet-demonstranten aangevallen met eieren en oliebollen in Volendam

Jorik werd daarop opgepakt. Na twee nachten in een Spaanse cel te hebben doorgebracht, werd hij gisteren vervoerd naar de rechtbank van Ibiza om zich te verantwoorden voor het misdrijf van mishandeling.

Even later meldde ook Jaimie zich bij de rechtbank. Volgens een bron zou zij een verklaring hebben afgelegd over de vermeende mishandeling.

Goede vriendin Estelle Cruijff stond haar bij, zo zien we op exclusieve foto’s in handen van RTL Boulevard (zie hieronder). Wat later gisteren is ze op het vliegtuig naar Nederland gestapt.

Jorik is inmiddels weer op vrije voeten. De zaak is voorlopig geseponeerd en hoe die zich verder ontwikkelt is, te meer door het gebrek aan details en feiten, lastig te zeggen. Wel denkt Peter R. de Vries dat de boel nog een staartje krijgt, zo zei hij in RTL Boulevard:

Inmiddels stromen de steunbetuigingen aan Jaimies adres binnen. Bekende én onbekende Nederlanders steken haar een hart onder de riem.

‘Lieve Jaimie, kies voor jezelf en je zoontje’, schrijft Olcay Gulsen op Instagram. ‘Je bent zo’n prachtige sterke vrouw.’

In een volgende story: ‘Wegkijken is goedkeuren #huiselijkgeweld’. Anderen vragen in comments of het wel goed met haar gaat óf drukken haar op het hart dat het goed komt.

Lees ook  Man spreekt drietal aan op weggooien afval en wordt zwaar mishandeld

Ondertussen geniet Jorik nog volop van de Spaanse zon. Op onderstaande beelden is te zien hoe hij na zijn vrijlating ogenschijnlijk zorgeloos op het strand vertoeft.

De rechter heeft vanmiddag bepaald dat hij niet verplicht is op het eiland te blijven om zijn vonnis af te wachten. Hij is dus vrij om te reizen en eventueel terug naar Nederland te gaan.

Volgers van het stel vragen zich al langer af of de twee een stabiele relatie hebben. Zo ontvolgen ze elkaar met enige regelmaat op sociale media, hoewel dat volgens Jorik niets hoeft te betekenen.

“We zijn nog steeds samen. Volgens mij heb jij ook wel eens iemand ontvolgd. Dat gebeurt gewoon in 2020”, zo reageerde hij ooit op geruchten bij RTL Boulevard. Een andere keer ontkende zijn management ook dat er iets aan de hand zou zijn.

In oktober vorig jaar deed een 28-jarige Amsterdammer nog aangifte van een mishandeling waarbij de zanger betrokken was.

Kleine zou hem in 2019 hebben mishandeld in een Amsterdamse discotheek. Zijn manager Nathan Moszkowicz liet weten dat de rapper vorig jaar eenmalig is verhoord.

Opnames realityshow Jaimie Vaes stilgelegd na geweldsincident

Dierentuin doet aangifte tegen vrouw die in apenverblijf klimt