in

Wraakzuchtige apen gooien 250 honden van gebouw in India

In een klein Indiaas dorp heeft een stel wraakzuchtige apen het voorzien op honden. Zo’n 250 honden hebben het al moeten bekopen met hun leven. De oorzaak: een aantal viervoeters zou een apenjong hebben gedood.

De honden zouden van straat worden geplukt en omhoog getild: de daken op of bomen in. Helaas niet voor een theekransje of een goed gesprek, maar om de viervoeters naar beneden te laten vallen, zo schrijven lokale media.


Volgens News18 heeft nog geen enkele hond een aanval overleefd. Dorpelingen hebben aan regionale media laten weten dat het sinds een maand hommeles is tussen de dieren.

Weinig verbetering in de zaak
Het dorp Lavool – zo’n 360 kilometer ten oosten van Mumbai – telt zo’n 5000 inwoners. Een aantal van hen heeft al de hulp van lokale overheden ingeschakeld, maar tot op heden zonder resultaat: de apen laten zich niet vangen.

Volgens News18 zijn de dorpelingen inmiddels zelf ook hun leven niet zeker meer: sommige mannen zijn gewond geraakt nadat zij van daken vielen in hun ijverige reddingspogingen.

Ook kinderen zouden worden aangevallen op hun route naar school. In het dorp is (bijna) geen hond meer te bekennen.

Lees ook  Kat en klein hondje zwaar toegetakeld door twee loslopende honden

Loslopende hond in Lembeekse bossen takelt twee honden en hun baasje toe: “Als ik zijn bek niet had opengetrokken was Lily dood geweest”

Kind van 1 jaar bereikt zonder ouders per migrantenboot Italiaans eiland Lampedusa