in

Winkelier bedreigd in Eindhoven na besluit alleen gevaccineerden binnen te laten

Een Eindhovense winkelier is zaterdag overspoeld met dreigementen nadat hij had besloten alleen nog gevaccineerden in zijn winkel binnen te laten. Inmiddels heeft hij de brief op zijn voordeur, waar zijn toelatingseis opstond, verwijderd.

De winkelier zegt uitgemaakt te worden voor NSB’er, krijgt foto’s opgestuurd waarin vergelijkingen worden gemaakt met toegangseisen voor Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog en krijgt telefoontjes waarin woedende mensen zeggen dat ze ‘hem wel weten te vinden’. ,,Het gaat maar door”, zegt hij.

Brief op voorruit
De reden hiervoor: de winkeleigenaar had een brief op zijn voorruit opgehangen, waarop stond dat hij ongevaccineerden geen toegang meer verleent tot zijn winkel.

Tussen haakjes: met uitzondering van mensen die om medische redenen niet gevaccineerd zijn, natuurlijk.

Lees ook  Zeven 65-plussers omgekomen tijdens grootste senioren*orgie

”Nederland wordt gegijzeld door 1,7 miljoen ongevacci­neer­de mensen”
– Winkelier Eindhoven

Hij besloot zijn deurbeleid aan te passen naar aanleiding van de persconferentie van vrijdagavond. ,,Nederland wordt gegijzeld door 1,7 miljoen ongevaccineerde mensen. Als iedereen zich zou laten vaccineren, hadden we nu geen problemen meer.”

Principekwestie
Voor de winkeleigenaar is het een principekwestie. Van discriminatie is geen sprake, vindt hij. ,,Het is mijn winkel en mijn standpunt, dat mag ik hebben.

Het is prima dat mensen zich niet laten vaccineren, maar dan moeten ze wel de consequenties van dat besluit accepteren.”

Zijn besluit valt niet bij iedereen goed. Hij werd overspoeld met telefoontjes, waar dreigementen naar hem worden geuit.

Lees ook  Bijna iedereen heeft het fout… Waar gaat het hier over?

Ook wordt zijn winkel op Google reviews sinds vrijdagavond de grond ingeschreven. De beoordeling ging in korte tijd van een 8 naar een 2.

”Ik wil niet dat hier straks de ruit wordt ingegooid”
– Winkelier Eindhoven

De winkelier zegt ontzettend te zijn geschrokken van alle negatieve reacties en heeft de brief op de voorruit verwijderd.

Hij doet zijn verhaal anoniem. ,,Ik wil niet dat hier straks de ruit wordt ingegooid of dat iemand mijn winkel in de fik zet.

Ik had niet verwacht dat het zo extreem zou zijn”, zegt hij. ,,Als ik dit had geweten, weet ik niet of ik opnieuw de keuze zo gemaakt had.”

Rachel Hazes onthult: ‘Hij is de echte vader van André Hazes’

Schokkende zedenzaak Eindhoven: tientallen klanten betaalden voor s*ks met meisje (16)