in

Winkelend publiek beschoten op Times Square, ook 4-jarig meisje gewond

Bij een schietpartij op Times Square in New York City zijn drie toevallige voorbijgangers gewond geraakt.

Een meisje van 4 jaar werd in haar been geschoten, twee vrouwen raakten gewond aan een voet en een been. Alle drie zijn naar het ziekenhuis vervoerd, maar verkeren buiten levensgevaar.

Een ruzie tussen een onbekend aantal mannen mondde zaterdagmiddag rond 16 uur uit in een vuurgevecht toen één van de mannen een pistool tevoorschijn haalde en het vuur opende.

Daarbij werden de drie onschuldige voorbijgangers door kogels geraakt: een meisje dat met haar familie aan het winkelen was, een 23-jarige toerist uit Rhode Island en een 43-jarige vrouw uit New Jersey.


De drie slachtoffers, die geen bekenden van elkaar zijn, werden na de schietpartij voor behandeling naar het Bellevue Hospital Center gebracht. Het meisje werd zaterdagavond direct geopereerd, aldus de politie.

Lees ook  Twee kleine kinderen omgekomen bij woningbrand in Laken

,,Gelukkig verkeren deze onschuldige omstanders in stabiele toestand’’, zei burgemeester Bill de Blasio op Twitter.

,,De daders van dit zinloze geweld zullen worden opgespoord en de politie zal hen voor de rechter brengen. De stroom illegale wapens in onze stad moet stoppen.’’

Schutter voortvluchtig
De schutter is nog voortvluchtig. Volgens politiecommissaris Dermot F. Shea gaat het om één “persoon van belang”. Hij kon nog niet zeggen welke ruzie er vooraf ging aan de schietpartij.

Lees ook  Peuter (3) al dagen doodziek ’door salmonella in Kinder Surprise’: ’Ze heeft extreem veel pijn’

De rest van de middag waren de straten op Times Square afgezet voor verkeer en voetgangers. Winkels en restaurants, zoals Starbucks, Gap en Taco Bell, waren leeggelopen.

Marco Borsato wenst Leontine een fijne Moederdag: ‘We zijn nog steeds één gezin’

Indrukwekkende rij lichtjes gespot die ‘als trein’ boven Brabant beweegt, UFO Meldpunt stroomt vol