in

Wijkagent verbijsterd over eenzame oude dame: ‘Ze leefde al twee weken op water en suiker’

Daley, wijkagent in het Rotterdamse Cool-Noord, kreeg een melding van een vrouw die haar 81-jarige buurvrouw al drie weken niet had gezien.

Met het lood in zijn schoenen ging hij naar de melding, want vaak blijken ouderen die al lange tijd niet meer zijn gezien, dood in hun woning te liggen.

Dat bleek gelukkig niet het geval, maar al snel sloeg zijn opluchting over naar verbijstering en medelijden.

Tijdens een gesprek met de vrouw kreeg Daley “een vreemd gevoel”, schrijft hij op Instagram.

“De dame vertelde mij na enige tijd dat de Albert Heijn niet meer bestond en zij sinds begin september al geen boodschappen had gedaan.” Dat is raar, want dat zou betekenen dat ze al drie weken niet had gegeten. “Dat kon toch niet?”

Lees ook  Opnieuw stijging besmettingen

Daley wilde haar woning graag van binnen bekijken maar de vrouw wilde eerst toestemming vragen aan haar medebewoners. Nóg raarder, want de vrouw leek alleen te wonen.

“Ik ging mee naar binnen en de dame vroeg aan een oude radio of het goed was dat de wijkagent binnenkwam. Dit mocht van de radio”, schetst de wijkagent.

‘Dame stierf letterlijk en figuurlijk van de honger’
Nergens in de woning was voedsel te bekennen. Toen Daley daarnaar vroeg, zei de dame dat ze de afgelopen twee weken leefde op water met suiker.

De week daarvoor had ze wel nog havermout gegeten. “Op dit moment brak mijn hart”, schrijft hij.

“Ik had dus een oudere dame tegenover mij die al twee weken niet had gegeten en daarom zo vermagerd was. Op z’n Rotterdams gezegd stierf deze dame letterlijk en figuurlijk van de honger.”

Lees ook  Ali B slachtoffer van gewapende overval: ‘Ze wilden iets, dat heb ik ze gegeven’

Daley schakelde hulpdiensten in en samen met een zorginstelling zorgt de politie ervoor dat de dame op zowel geestelijk als lichamelijk gebied geholpen wordt, zodat haar komende jaren er rooskleuriger uitzien dan de jaren ervoor.

‘Liever een telefoontje teveel dan te weinig’
Zo blijkt maar weer, benadrukt de wijkagent: een goede buur is beter dan een verre vriend. “Een heel groot DANKJEWEL gaat uit naar de buurvrouw die de moeite heeft genomen om de politie te bellen.

Zonder haar telefoontje naar de politie had de dame het waarschijnlijk niet gered. Blijf naar elkaar omkijken en liever een telefoontje teveel naar de wijkagent dan eentje te weinig.”

Mark Rutte: horecazaken die pas niet controleren direct sluiten!

Onverwachts vreugde bij familie Hazes. Een kleintje is onderweg. “Onze droom komt eindelijk uit!”