in

Wie trapte Jamal van zijn snorfiets? 2.500 euro voor de gouden tip

Wat begon als een ontspannen ritje op de snorfiets, eindigde voor Jamal uit Arnhem in een nachtmerrie.

Hij werd “uit het niets” van zijn voertuig getrapt en raakte van top tot teen gewond. “Het enige wat ik dacht was: als hij het maar gaat redden.”

Het incident gebeurde zondagavond op de Andrej Sacharovbrug, net buiten Arnhem. Jamal en zijn vriendin Shagol besloten vanwege het zonnige weer een ritje te maken op de snorfiets.

“Toen reden twee scooters ons tegemoet”, vertelt Shagol aan Hart van Nederland. “Ze trapten uit het niets tegen het stuur. Voor ik het wist lag Jamal op de grond.”

‘Hij had wel dood kunnen zijn’
Een harde val volgde, waardoor de Arnhemmer ernstig gewond raakte. “Hij zat helemaal onder het bloed.

Zijn hele hoofd en armen lagen open, en zijn kleren waren gescheurd”, zegt de vriendin van het slachtoffers.

Lees ook  Sarah van Soelen doet boekje open over drankgebruik André Hazes

“Het enige wat ik dacht was: als hij het maar gaat redden. Maar godzijdank leeft hij nog. Hij had wel dood kunnen zijn.”

De daders reden volgens Shagol na de mishandeling door. “Zonder enige aanleiding hebben ze dit mijn man aangedaan. Er was geen woordwisseling, helemaal niets.”

Jamal werd naar het ziekenhuis afgevoerd, waar hij geopereerd moest worden. Inmiddels is hij weer thuis, maar ligt de hele dag in een speciaal bed.

Het herstel gaat nog zeker een half jaar duren, aldus zijn vriendin. “Hij heeft zijn knie verbrijzeld, zijn gezicht zit vol schrammen en zijn schouder is kapot.”

Ze kan er met haar hoofd nog steeds niet bij dat iemand hiertoe in staat is. “Ik snap niet wat door iemand z’n hoofd gaat om zomaar iemand van z’n scooter af te trappen.”

Lees ook  Burenruzie eindigt in steekpartij

‘Wees heldhaftig en meld je’
De politie is hard op zoek naar de dader en roept getuigen of mensen die meer weten over het incident op om zich te melden.

De persoon die dit gedaan heeft, is vermoedelijk tussen de 30 en 35 jaar oud en reed zelf op een olijfgroene snorfiets. Diegene reed na de mishandeling weg richting de Westervoortsedijk.

Omdat Jamal en Shagol dolgraag willen dat de dader snel wordt gepakt, looft het stel 2.500 euro uit voor de gouden tip.

“We hopen dat we een tip krijgen die naar de dader leidt. Maar als je zo heldhaftig bent om mijn man van zijn scooter af te trappen, wees dan ook zo heldhaftig om jezelf te melden.”

Viroloog Koopmans over symptomen en verspreiding apenpokken: ‘Vaccins liggen al klaar’

Bewaker (47) vrouwengevangenis Nieuwersluis verdacht van seksueel misbruik