in

WhatsApp-fraude: Maaslandse vrouw lokt oplichter die zich voordeed als zoon op gewiekste wijze in de val

Een vrouw uit Maasland, die voor 1000 euro werd opgelicht via WhatsApp-fraude, besloot zich er niet bij neer te leggen en pakte de oplichter samen met buurtbewoners op gewiekste wijze terug.

De Maaslandse kreeg een berichtje binnen dat afkomstig leek te zijn van haar zoon. Hij vroeg haar om 1000 euro.

De vrouw dacht haar kind te helpen en maakte het geld over. Het bericht bleek echter niet van haar zoon te zijn, maar van een oplichter.

,,De vrouw belde de politie, maar die konden op dat moment nog weinig doen en gaven alleen het advies om aangifte te doen”, legt calamiteitensite District8 uit.

De vrouw besloot zelf wraak te nemen op de oplichter en een val voor hem uit te zetten. ,,Ze zei tegen de oplichter dat ze de rest van het geld dat hij nodig had, zo’n 2000 euro, in de schuur zou leggen. Ook vertelde zij dat ze weg moest van huis, maar dat de deur open was.”

Lees ook  De Jonge: het raakt me dat coronamaatregelen leiden tot tweedeling in samenleving

Taxichauffeur
Een uur later komt er man in een busje de straat ingereden. ,,De verdachte stapte uit en liep richting de schuur waar hij dacht dat er 2000 euro op hem lag te wachten.”

Maar niets bleek minder waar. Hij werd opgewacht door buurtbewoners die hem direct staande hielden en vroegen wat hij kwam doen. ,,De man verklaarde dat hij van een taxi was en dat hij een klant kwam ophalen.”

”De uitgerukte agenten hebben het verhaal aangehoord en hadden genoeg redenen om de verdachte aan te houden”
– District8

Lees ook  Drie jongeren redden buurtbewoners uit brand in Elsene

Nadat de buurtbewoners vroegen om het huisnummer van de klant en daar aanbelden bleek het niet om een taxichauffeur te gaan.

De bewoners van het huis hadden namelijk geen idee wie de man was en hadden geen taxi gebeld.

,,Daarnaast was dit adres aan de andere kant van de straat en liep de verdachte richting de schuur waar hij dacht dat het geld lag.”

De vragen van de buurtbewoners maakte de verdachte onrustig en hij probeerde weg te komen. Om te voorkomen dat de man zou ontsnappen werd de politie ingeschakeld.

,,De uitgerukte agenten hebben het verhaal aangehoord en hadden genoeg redenen om de verdachte aan te houden. Ook zijn busje werd in beslag genomen.”

Vrouw deelt schokkende foto waardoor je NOOIT meer acrylnagels wilt

Belgische (21) betrokken bij fataal ongeluk Comomeer, student Luca (22) overlijdt