in

Wetenschappers: om halfjaar boosteren niet genoeg om coronavirus te verslaan

De boostercampagne in ons land loopt op volle snelheid. Nu is het nog maar de vraag hoeveel boosterprikken we nog moeten zetten en of dit wel genoeg is om het coronavirus te verslaan?

Wetenschappers geven aan dat we niet bij elke nieuwe variant om de zes maanden moeten boosteren. Dat blijkt uit een rondvraag van The New York Times. Akiko Iwasaki, immunoloog aan de Yale University zegt: “Het is niet ongebruikelijk om periodiek te vaccineren, maar ik denk dat er andere manieren zijn dan iedere zes maand te boosteren.”

Lees ook  Vrouw van 90 drinkt al jaren 16 Jupiler flesjes per dag

Deepta Bhattacharya van de Universiteit van Arizona beaamt dat. “Dit is geen houdbare langetermijnstrategie.”

Tijdelijke duur
De verhoogde immuniteit na een boosterprik is ook maar tijdelijk. Buitenlandse rapporten tonen aan dat de effectiviteit na tien weken zou zakken tot 40 procent. En dan is er nog de bereidheid van de mensen om zich te blijven boosteren.

Omikronbooster
De wetenschappers geven aan dat het beter is om te werken met een boosterprik aangepast aan de nieuwe variant. De grote farmaceutische bedrijven zijn nu bezig met de ontwikkeling van zo’n boostershot. Het kan echter nog maanden duren voor die klaar zijn.

Lees ook  ’Mugshot’ van inbreker gaat internet over: ’Als ik hem vind, mag ik hem dan houden?’

Scott Hensley, immunoloog aan de Universiteit van Pennsylvania, wijst er dan weer op dat het verslaan van corona een globale aanpak vergt. Mensen in andere landen moeten overtuigd worden om een eerste en tweede prik te halen. Zo verkleint de kans dat het virus muteert tot nieuwe en gevaarlijkere varianten.

Het gaat niet goed met Roxeanne Hazes: ‘Ernstig ziek’

Beroemde natuurster Mia Malkova deed heel bizarre operatie na zware ‘p0rnoscène’ (foto’s)