in ,

Wetenschap: Op vakantie gaan met je moeder is goed voor je mentale gezondheid

De voordelen van een vakantie kennen we allemaal wel. Perfect om de dagelijkse sleur te doorbreken en om even helemaal lekker tot rust te komen.

Daarnaast is het goed voor de geestelijke gezondheid om even heerlijk te ontspannen van de dagelijkse stress.

Recent onderzoek heeft hierbij aan toegevoegd dat een vakantie met je moeder nog beter is voor je mentale toestand.

Vaak is het te gemakkelijk om te denken dat je het te druk hebt om tijd vrij te maken voor je moeder, vooral voor degenen onder ons met kinderen.

Na een lange dag werkdag nog even wat doen in de huishouding, de kinderen op tijd naar bed brengen…Daarna wil je natuurlijk gewoon wat rust aan je hoofd hebben.

Lees ook  Man overlijdt tijdens masturberen op werk

Volgens Psycholoog William Chopik van de Michigan State University kan het goed contact houden met je moeder een wereld van verschil maken voor onze gezondheid en welzijn, aldus Chopik.

Chopik adviseert om te blijven investeren in de relatie met je moeder die je gelukkig maakt. Voor mensen die bijvoorbeeld veel reizen en weinig hun moeder zien is dit niet gemakkelijk. Vooral in de snel veranderende wereld waarin face to face communicatie steeds zeldzamer lijkt te worden.

Uit het onderzoek bleek dat dingen ondernemen met moeders de productie van oxytocine kan verhogen, het hormoon wat ons lichaam aanmaakt wanneer we gelukkig zijn.

De statistieken liegen er niet om. Uit een andere studie die werd uitgevoerd door de Harvard University toont aan dat mensen die geen sterke banden met moeders bezitten, eerder geneigd zijn om depressief te raken, later cognitieve achteruitgang ondervinden en, beangstigend genoeg, meer kans hadden om op een jongere leeftijd te sterven.

Lees ook  Wat er met je lichaam gebeurt als je 28 dagen geen alcohol hebt gedronken

Kijkend naar gegevens van meer dan 309.000 mensen, zijn degenen met een gebrek aan sterke relaties met moeders, een verhoogd risico van maar liefst 50 procent op een vroegtijdige dood. Het equivalent van het roken van maximaal 50 sigaretten per dag.

Als al het bovengenoemde geen goede reden is om binnenkort eens wat quality time met je moeder door te brengen, dan weet ik het ook niet…

Steeds meer vrouwen omarmen hun grijze haren en stoppen met verven

Drie doden bij botsing tussen wagen en vrachtwagen in Middelkerke: automobilist werd mogelijk onwel