in

Wereld rouwt om kleuter Rayan (5) na putdrama Marokko

De wereld leeft mee met de ouders van Rayan. De 5-jarige peuter zat sinds dinsdag vast in een put in zijn dorp Tamorot. Gisteren werd hij door reddingswerkers bevrijd. De jongen heeft het putdrama niet overleefd.

Onder luid gejuich, applaus en met gebed zagen honderden toeschouwers hoe medici Rayan gisteren op een brancard naar de ambulance droegen. Zijn ouders stonden vlakbij te wachten.

Al snel kwam het bericht dat Rayan het putdrama niet heeft overleefd. De Marokkaanse koning condoleerde de ouders van Rayan.

‘Delen de pijn’
Vele mensen wereldwijd keken mee naar de reddingsactie. Op social media wordt vandaag uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Rayan. “We delen de pijn”, zegt de Franse president Emmanuel Marcron op Facebook.

Lees ook  Schok in China om beelden vastgeketende vrouw: 'Gebruikt om kinderen te baren'

Premier Naftali Bennett van Israël schrijft op Twitter: “Namens mijzelf en de regering van Israël betuig ik onze oprechte deelneming aan de familie van Rayan, het Marokkaanse volk en Zijne Majesteit Koning Mohammed VI.”

“Rayans moed zal in onze herinnering blijven en hij zal ons blijven inspireren”, schreef de Algerijnse middenvelder van AC Milan Ismael Bennacer in een tweet.

Put repareren
De vader van Rayan was bezig de put te repareren op de dag dat de jongen erin viel. “Dat ene moment dat ik mijn ogen even afwendde, viel hij erin”, vertelde Rayans vader aan lokale media. “Ik heb sindsdien geen oog dichtgedaan.”


Rayan zat op 32 meter diepte vast in een smalle schacht. Reddingswerkers zijn vijf dagen bezig geweest om bij hem te komen.

Lees ook  Kind van 6 maanden in kritieke toestand afgevoerd uit kinderdagverblijf: 3 mensen opgepakt

Ze groeven een enorm gat naast de put en maakten vervolgens een tunnel naar de plek waar hij vastzat.

De reddingswerkers konden niet afdalen via de schacht waar Rayan in viel, omdat die te smal was.

De moeder Rayan bad tijdens reddingspoging: ‘Alstublieft, verlicht mijn pijn’. Bekijk hieronder de beelden van de reddingsactie.

’Halve ton overbieden op huis nu heel normaal’

Marco Borsato is een zwerver geworden – Gespot op straat in Alkmaar