in

We gaan wéér meer betalen voor een warm huis en volle tank door conflict met Rusland

Een volle tank of een verwarmd huis gaat ons wederom wat meer kosten. Door de verdere escalatie van het conflict tussen het Westen en Rusland over Oekraïne, zijn de Europese gasprijzen opnieuw flink gestegen. Ook de olieprijzen zitten behoorlijk in de lift.

Het ziet er niet naar uit dat de boel binnenkort wat betaalbaarder wordt, aangezien Rusland de belangrijkste gasleverancier is van tal van landen.

De Verenigde Staten en de Europese Unie zeiden nieuwe sancties tegen Rusland te zullen aankondigen door de beslissing van Poetin om de regio’s te erkennen.

Lees ook  ‘Vergeet’ jouw partner altijd wat je hebt verteld? Dit blijkt een goed teken te zijn

Die sancties kunnen een verdere bedreiging vormen voor de Russische gasleveringen aan Europa, waarvan ongeveer een derde via pijpleidingen door Oekraïne loopt.

Dat deel kan bij een Russische inval in Oekraïne in gevaar komen. Bijbehorende sancties tegen Rusland zouden er daarnaast voor kunnen zorgen dat de hele gasstroom uit Rusland afgesneden wordt.

Lees ook  Boa belt thuis aan voor controle quarantaine, boete kan oplopen tot 20.000 euro

Energiecrisis
Europa worstelt al langer met een soort energiecrisis. Rusland legde de toevoer van gas vorig jaar al aan banden, terwijl de vraag naar energie juist sterk toenam door de heropening van de door de coronapandemie getroffen economieën.

Voor energiebedrijven werd het daardoor een stuk duurder om gas en stroom in te kopen. In Nederland zijn diverse kleine energiebedrijven omgevallen door de gestegen prijzen en consumenten worden geconfronteerd met fors hogere energierekeningen.

Man die Apple Store gijzelde stuurde deze ‘selfie’ naar Amsterdamse nieuwszender

Manegehouder uit Haaksbergen verdacht van ontucht met 11-jarige pupil