in ,

Wat gebeurt er wanneer je gedurende 10 dagen niets eet en alleen maar water drinkt?

De Fin uit onderstaande video besloot om enige tijd geleden een experiment uit te voeren en te kijken wat stevig vasten met hem zou doen.

Zo besloot hij om gedurende 10 dagen letterlijk helemaal niets van voedsel te eten en alleen maar water te drinken.

10 dagen zonder voedsel had opvallende resultaten
Niet al te verrassend bleek dat in het begin toch niet zo gemakkelijk te zijn. De eerste dag zonder voedsel en alleen water lukte zonder al veel problemen, maar vanaf dag 2 begon hij het gebrek aan voedsel alsmaar meer te voelen: vermoeidheid, concentreren was moeilijk en flinke energiedipjes.

Lees ook  Zwangere moeder redt 3 meisjes van verdrinking, “Ik laat je niet doodgaan”

Bij dag 3 werd het enkel nog maar zwaarder. Koude handen, hoofdpijn en momenten waarbij hij het gevoel had dat hij bijna zou flauwvallen.

Kleine afkickverschijnselen dus zelfs. Vanaf dag 5 was hij 2 kilo kwijt en begon zijn lichaam uiteindelijk beter wennen aan het gebrek aan voedsel.Hij kon redelijk goed alles doen ondanks het hongergevoel.

De resultaten waren uiteindelijk behoorlijk verbazingwekkend.Naast dat hij natuurlijk vaak honger had, kon hij blijkbaar nog best goed functioneren, zelfs na 10 dagen zonder eten.

De eerste dagen waren een stuk moeilijker dan de laatste. Hij verloor uiteindelijk een 7-tal kilo, maar dit was maar liefst 4,5 kilo aan spieren. Zijn vetpercentage was zelfs omhoog gegaan.

Lees ook  Bewezen: vaders die de afwas doen, hebben vaker s*ks én zijn gelukkiger

Eten proefde na een waterdieet van 10 dagen wel plots eens zo goed en heel intens. Voor hem was het experiment in ieder geval behoorlijk leerrijk.

Als hij na al die tijd nog zo goed kon functioneren zonder voedsel dan is het misschien wel eens gezond dat we af en toe eens wat minder eten.

Zijn gehele tien dagen zien je hier:

Rico Verhoeven reageert op overspel geruchten

Je hebt de grootste golddigger ooit gevangen kerel, nu moet jij het nog beseffen