in ,

Wat betekenen deze mysterieuze nieuwe pijlen op Belgische snelwegen?

België heeft op een groot aantal plekken op de Vlaamse snelwegen v-vormige witte lijnen aangebracht over de volle breedte van de weg. Opvallend: ze komen alleen voor bij tunnels.

Het goede nieuws is dat de nieuwe wegmarkering niet is opgenomen in de wegcode en dus geen regel afdwingt.

Sterker nog: ze hebben geen enkele functie voor automobilisten. De witte lijnen zijn enkel aangebracht om de veiligheid te garanderen als er in de tunnels een ongeval zou gebeuren.

Lees ook  Lach jij de hele dag met je collega’s? Dan werk je veel harder en ben minder gestrest!

Tunnels
Vijf van de wegtunnels die het Agentschap Wegen en Verkeer in Vlaanderen in beheer heeft, krijgen binnenkort namelijk slagbomen.

Het gaat om de Beverentunnel (R2), de Craeybeckxtunnel (E19), de Kennedytunnel (R1), de Tijsmanstunnel (R2) en de Vierarmentunnel (R0).

,,Naast de slagbomen worden ook verkeerslichten en dynamische borden geïnstalleerd om de snelheid te verlagen en het verkeer om te leiden indien nodig”, meldt mobiliteitsorganisatie VAB.

Lees ook  Dit zijn 5 dingen die je na een vrij-partij moet doen…

Slagbomen
De nieuwe markering dient om de slagbomen op een veilige manier naar beneden te kunnen laten.

Het Vlaams Verkeerscentrum houdt via camera’s het wegdek in de gaten en weet dat de slagbomen veilig omlaag kunnen als er (in het verlengde ervan) geen voertuigen op de nieuwe v-vormige witte lijn staan.

Duizenden meldingen over menstruatiestoornissen na coronavaccin

Sekstoerist (70) uit Nijmegen krijgt tien jaar cel en tbs voor misbruiken jongetjes in Azië