in

Wandelaar vindt babylijkje in vijver natuurdomein bij Willebroek: “Ze is kapot van verdriet”

In natuurdomein Broek, in Blaasveld bij Willebroek, heeft een wandelaar zaterdag het levenloze lichaam van een baby aangetroffen.

Politie en parket zijn een onderzoek gestart. Het labo en een wetsgeneesheer kwamen ter plaatse. Zondag komt het parket met meer details.

Het was een wandelaarster uit de buurt die het lichaam van het pasgeboren baby’tje had aangetroffen.

Het babylijkje lag aan de oevers van een vijver aan Het Broek in Willebroek. “Zij is kapot van verdriet”, vertellen kennissen.

Meteen na het opmerken van het lichaampje werd de politie ingelicht. Die kwamen ter plaatse, stelden een perimeter in en brachten het parket in op de hoogte.

Afstapping
Het parket bevestigt de vondst van het babylijkje, maar is verder erg karig met informatie. “Het labo werd ter plaatse gestuurd om de nodige vaststellingen te kunnen doen“, zegt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens.

Lees ook  Vijftiger baadt in fontein met 50.000 euro aan bankbiljetten

“Er is ook een wetsdokter aangesteld.” Zowel het parket als Mechels onderzoeksrechter Theo Byl stapten in de loop van zaterdag af. De brandweer kwam de temperatuur van het water opmeten.

Pas omstreeks 17.00 uur werd de site rond de vijver opnieuw vrijgegeven. Dat gebeurde pas nadat het lichaampje werd opgehaald door de begrafenisondernemer.

In de loop van zondag zal er een autopsie volgen. Dat zal meer duidelijkheid moeten scheppen over de precieze omstandigheden waarin het baby’tje is gestorven. Zo is nog steeds niet duidelijk om het om een vroeggeboorte gaat of om een crimineel feit.

Verschillende pistes
Of het om een meisje of een jongen gaat, wil het parket ook nog niet kwijt. Dat beloofde inmiddels wel om zondag meer toelichting te willen geven.

Lees ook  Permanent ‘gevouwen’ man "Vaak zuig ik er zelf aan, omdat ik geen vriendin kan krijgen"

“Er werd een onderzoeksrechter gevorderd naar dit verdacht overlijden”, besluit woordvoerster Claessens.

“Alle pistes worden momenteel opengehouden.” In de buurt wordt er intussen met grote verslagenheid gereageerd.

“Dit is gewoon niet te vatten”, zegt een buurvrouw. “Dat het lijkje ook nog een keer door één van onze buren moest worden gevonden, maakt het allemaal nog wat erger.

We leven allemaal mee met de nabestaanden van het baby’tje, maar ook met onze buurvrouw. Zij zal bovendien door iedereen hier in de buurt worden opgevangen als ze het moeilijk heeft. We zijn een goeie buurt en hangen hard aan elkaar.”

Jaar cel voor vader die masturbeerde voor dochter (9): ‘Ze kon het beter van papa leren dan van een ander’

Nederlandse safariganger in geslachtsdeel gebeten door giftige cobra op toilet