in

Vuilnisman redt kind van aanrijding, “Op het juiste moment en de juiste plaats”

Deze oplettende vuilnisman voorkwam een vreselijke tragedie in Brazilië.

Een beveiligingscamera filmde het exacte moment waarop een vuilnisman een kind redde van een aanrijding en mogelijk zijn leven redde. Het incident deed zich voor op 28 augustus in Rolândia. Gelukkig bleven zowel het jongetje als de vuilnisman ongedeerd.

Afgelopen donderdag vond er een ontmoeting plaats tussen de held, Kelvin Jonathan dos Santos, en het jongetje Lucas de Almeida (5).

Lucas was naar buiten gegaan omdat hij zijn opa naar de capoeiraschool zag lopen, waar hij eigenaar van is. De jongen besloot het hek te openen en hem te volgen, zonder dat iemand het wist, bericht Globo.

Lees ook  Baasje wil 10-jarige corgi in laten slapen om plaats te maken voor nieuwe puppy

We kunnen op de beelden van de beveiligingscamera zien hoe dan een vuilniswagen langsrijdt. Net op het moment dat Lucas de straat wil oversteken, trek Kelvin hem aan zijn T-shirt! Dankzij deze snelle ingreep, ontsnapt het kind op het nippertje aan een voorbijrazende auto.

Lucas’ vader, Bruno de Almeida, vertelde dat Kelvin een engel was die in hun leven verscheen om zijn zoontje te redden.

Lees ook  Bestuurder ramt verkeersbord nadat hij spin in auto ziet

Kelvin legde uit dat hij Lucas zelfs had gewaarschuwd om voorzichtig te zijn met de aankomende auto, maar dat het jongetje niet naar hem luisterde. “Godzijdank was ik op het juiste moment en de juiste plaats,” vertelde hij.

In de onderstaande speler is te zien hoe Kelvins heldhaftige optreden de kleine Lucas redt:

Vader neemt baby mee naar huis na 7 weken in ziekenhuis, na overlijden van moeder

Minister De Jonge over drukte Zandvoort: ‘Ik zie dat het schuurt’