in ,

Vrouw van 90 drinkt al jaren 16 Jupiler flesjes per dag

Een Belgische vrouw is afgelopen week 90 geworden. Haar geheim? Ze drinkt per dag 16 flesjes Jupiler! Ondanks haar biergebruik is ze nog kwiek en gezond.

Dat vrouwen ook van bier houden bewijst Bertha uit de Belgische plaats Dilbeek. In de Belgische krant het Nieuwsblad staat een leuk artikel over de 90 (!) jarige vrouw.

16 Jupiler flesjes per dag
Bertha is onlangs 90 jaar geworden. Ze heeft van haar familie een mooi cadeau gekregen. Of eigenlijk 90 cadeau’s, want ze heeft maar liefst 90 kratten Jupiler voor haar verjaardag ontvangen!

Lees ook  Briefje verborgen in kapotte smartphone: “Niet herstellen aub! Mijn vrouw vermoordt mij”

Op haar 17e heeft ze voor het eerst een biertje gedronken. Ze vond het direct erg lekker en vanaf die tijd is ze steeds meer gaan drinken.

“Voor de smaak van het bier, niet voor de roes” zegt de Belgische. Ze drinkt nu twee kratten per drie dagen.

Dat komt dus neer op 16 flesjes per dag! Standaard wordt het eerste flesje Jupiler om 11 uur geopend en leeg gedronken.

Lees ook  Minister De Jonge stapt niet op

Gezond door het bier
Bertha is ondanks haar 90 jaar en regelmatige bier gebruik nog steeds gezond. Ze kookt elke dag voor het gezin van haar zoon en gaat elke avond zelfstandig via de trap naar slaapkamer. Ondanks de vele biertjes die ze die dag gedronken heeft.

Haar dokter antwoordde op de vraag of haar notoire biergebruik wel gezond is met “Als jij er geen last van hebt, kun je gewoon door drinken”.

Enschedeër (38) maakte Snapchat-afspraakje met meisje (13) en pleegde on tucht: ‘Kon ik de klok maar terugdraaien’

Vrouw laat haar eicel “bevruchten” met sperma van hond