in

Vrouw in levensgevaar nadat ze katten gaat zoeken in brandende woning

Een vijftigjarige vrouw is zaterdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een brand in de Brusselse gemeente Schaarbeek.

Dat meldt de Brusselse brandweer. De bewoonster ging terug de woning binnen om haar katten te zoeken, maar daarbij raakte ze bevangen door de rook.

De brand brak omstreeks 21.50 uur uit op het tweede verdiep van een eengezinswoning in de Stephensonstraat in Schaarbeek.

Bij aankomst van de brandweer was er al zwarte rookontwikkeling. Meteen vertelden omstaanders de brandweer dat een van de twee bewoonsters terug de woning in was gelopen om haar katten te zoeken. Een moeder en haar vijftigjarige dochter, drager van een mentale handicap, wonen er.

Lees ook  “Vaarwel mijn lief”, Vader zegt laatste woorden tegen dochtertje dat vermoord is door moeder

De brandweer trof de dochter bewusteloos aan op de tweede verdieping. Ze werd meteen geëvacueerd.

“Het slachtoffer had brandwonden en was geïntoxiceerd door de rook. Zij werd, spijtig genoeg, in een levensbedreigende toestand overgebracht naar het brandwondencentrum van het Militair Hospitaal Koningin Astrid”, vertelt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

Lees ook  Hells Angels lopen winkel binnen en nemen alle 200 fietsen uit de winkel mee

Uiteindelijk trof de brandweer geen enkele kat aan in de woning. De huisdieren zijn waarschijnlijk gevlucht en hebben zichzelf in veiligheid gebracht.

De vlammen moesten door de brandweer via een binnen -en buitenaanval bedwongen worden, want er was veel brandlast in de woning. De oorsprong van de brand dient nog nader bepaald te worden.

‘Ondernemende’ kleuter (4) pakt sleutels en gaat op pad met de auto van zijn ouders: twee auto’s geramd

Moordverdachte en hulpsheriff verdwenen op weg naar rechtbank