in

Vrouw die met bordje massale valpartij in de Tour veroorzaakte, is opgepakt

Nadat ze enkele dagen onvindbaar was, is de vrouw die zaterdag een hallucinante Tourcrash veroorzaakte, opgepakt.

Dat schrijven verschillende Franse media. De avond zelf nog diende Tourorganisator ASO klacht tegen haar in, maar de vrouw bleek spoorloos te zijn.

Door de enorme omvang van de valpartij was de lokale politie, die op Facebook een oproep voor getuigen had gelanceerd, pas enkele minuten later ter plekke zodat ze de benen kon nemen.

De vrouw, die in Bretagne in voorlopige hechtenis genomen is, riskeert een boete van 1.500 euro. Tenzij er nog burgerlijke klacht tegen haar ingediend wordt.

Gisteren werd ze om 14u gearresteerd door een Frans onderzoeksteam. Ze vertoeft momenteel in voorlopige hechtenis in het politiebureau van Concarneau.

In de buurt van Landerneau, waar de openingsrit zaterdag finishte. ‘Onopzettelijke slagen en verwondingen met een arbeidsongeschiktheid van niet meer dan drie maanden.’

Lees ook  Man liet 3 ribben weghalen, kan hij zichzelf nu…..?

Zo luidde het etiket dat het parket van Brest heeft geplakt op de klacht die Tourorganisator ASO zaterdagavond tegen de onbekende vrouw (volgens Tourbaas Prudhomme waarschijnlijk van Duitse nationaliteit) had ingediend.

“Maar momenteel hebben we nog geen nieuws over de vrouw”, zei Pierre-Yves Thouault, adjunct-directeur van ASO, zondag.

“Het is de lokale politie van Quimper die het onderzoek voert en die op Facebook een oproep tot getuigen heeft gelanceerd. Maar de zoektocht dreigt moeilijk te worden.

De vrouw zou alleen geweest zijn, de televisiebeelden niet voldoende precies om haar te identificeren.”

Thouault verduidelijkte dat de vrouw de tijd had om de vlucht te nemen. “De omstandigheden zaten tegen: de val gebeurde in een zone die niet als gevaarlijk beschouwd werd, zodat de lokale politie niet meteen aan het volgende ronde punt of kruispunt opgesteld stond.

Lees ook  Belg (47) verdronken tijdens triatlon in Frankrijk

Omwille van de omvang van valpartij (wel vijftig renners waren betrokken, nvdr) werd het zo bijzonder moeilijk voor de politie om snel bij de vrouw te zijn.

Getuigen die na het incident snel de hulpdiensten gebeld hebben, konden alleen constateren dat de vrouw alleen stond langs de kant van de weg.”

“Met de klacht willen we vooral een voorbeeld stellen”, aldus Thouault nog. “Dat de toeschouwers zich niet zomaar alles kunnen veroorloven langs de kant van de weg.

De enige vedetten van de koers zijn de renners.” Afgaande op de kwalificatie van de klacht, riskeert de vrouw een boete van 1.500 euro.

Zwaardere gevolgen dreigen mocht de Duitser Jasha Sütterlin, die als gevolg van de crash moest opgeven, een burgerlijke klacht tegen haar indient. Dan kan de straf oplopen tot maximaal één jaar cel en 15.000 euro.

Ken jij iemand die teveel praat of zeurt? Dit mondslotje is nu te koop

Vrouw krijgt verkeerde vaccin als tweede inenting: “Foutje, maar medisch is er geen gevaar”