in

Vrouw (58) die overleed na val van trap zei vlak voor dood tegen hulpverleners dat ze door man geduwd is

De 58-jarige vrouw die afgelopen weekeinde omkwam in IJsselstein heeft kort voor haar dood aan hulpverleners verteld dat ze door haar man van de trap is geduwd. Ondanks die verklaring heeft de onderzoeksrechter de man vandaag vrijgelaten.

Even na 21.30 uur zaterdagavond treffen agenten de vrouw zwaargewond aan in de echtelijke woning aan de Geerstraat in IJsselstein.

Dat gebeurt nadat haar man zelf 112 heeft gebeld. Ondanks reanimatiepogingen overlijdt de vrouw korte tijd later.

De man wordt direct meegenomen voor verhoor. De politie ziet hem als verdachte en denkt dat hij iets te maken heeft met de dood van zijn echtgenote.

Vooral omdat de vrouw tegen ambulancemedewerkers gezegd heeft dat haar man verantwoordelijk zou zijn voor haar verwondingen: hij zou haar van de trap hebben geduwd.

Lees ook  Te veel gasten aanwezig bij verjaardagsfeest prinses Amalia

De 53-jarige man uit IJsselstein ontkent dit. Hij houdt vol dat hij zijn vrouw onderaan de trap vond na een rondje wandelen met de honden.

,,Hij zit er behoorlijk doorheen”, stelt zijn advocaat Christian van Dijk. ,,Mijn man, mijn ex-man”, zou de vrouw volgens hem letterlijk hebben gezegd tegen hulpverleners.

Een woordvoerder van het OM bevestigt dat de vrouw nog gesproken heeft tegen hulpverleners en dat haar man mede daarom is aangehouden.

Onderzoek
De rechter-commissaris besloot vandaag dat er onvoldoende aanleiding is om de man langer in de cel te houden, hangende het lopende onderzoek naar de gebeurtenissen.

Lees ook  Opgestapt D66-Kamerlid Smeets was advocaat en voorvechter van Hengelose 'p*doclub' Martijn

Daar is het Openbaar Ministerie het niet mee eens, stelt een woordvoerder. ,,Wat ons betreft is er voldoende voorlopig bewijs en noodzaak om de man in voorarrest te nemen. We verdenken hem van doodslag.”

Het OM is daarom in beroep gegaan tegen het besluit van de onderzoeksrechter. Dit beroep dient volgende week donderdag.

De man is in ieder geval tot die tijd op vrije voeten. ,,Hij verliest zijn echtgenote en wil waardig afscheid kunnen nemen”, zegt zijn advocaat. Het onderzoek naar de gebeurtenissen in de woning aan de Geerstraat is nog in volle gang.

Scholiere Bianca (15) al 3 weken weg uit instelling, twee arrestaties: ‘Ik denk dagelijks aan haar‘

Eindhovense ‘voetbalscout’ filmde zeker 160 minderjarige jongens die hij ‘vieze dingen’ liet doen