in

Vrouw (41) levensgevaarlijk gewond na ongeval met vluchtmisdrijf

Een 41-jarige fietsster uit Grobbendonk is vrijdagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval met vluchtmisdrijf.

De 21-jarige bestuurster uit Herentals meldde zich pas enkele uren na het ongeval bij de politie. De jonge vrouw bleef doelloos rondrijden alvorens zich aan te geven.

Het verkeersongeval gebeurde vrijdagochtend rond 5.35 uur op het kruispunt van de Verbindingsstraat met de Capuynenstraat, een klein kruispunt in de Grobbendonkse deelgemeente Bouwel.

Een 41-jarige vrouw uit Grobbendonk werd er op haar fiets aangereden door een auto. Het slachtoffer raakte bij de aanrijding levensgevaarlijk gewond.

“De aanrijdende auto pleegde daarop vluchtmisdrijf. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van Peer van politie Neteland. Volgens buurtbewoners heeft de bestuurster van de auto geen voorrang aan rechts verleend.

Lees ook  Vrouw (85) overleden na aanval van twee honden in achtertuin

Het waren ook buurtbewoners die het gewonde slachtoffer aantroffen. Ze werden gewekt door het geluid van remmende banden en hoorden nadien het slachtoffer om hulp roepen. Naast het slachtoffer lagen brokstukken van de wagen.

Doelloos rondrijden
Enkele uren na het ongeval meldde de bestuurster van de wagen zich dan toch op eigen initiatief bij de politie. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Herentals.

“In haar verklaring zei ze dat ze danig onder de indruk was van het gebeuren en in eerste instantie niet wist wat ze moest doen. Ze heeft dan een tijdje doelloos rondgereden”, vervolgt Dirk Van Peer.

Onderzoek van de politie wees uit dat het verhaal van de vrouw klopt. Ze heeft na het ongeval inderdaad doelloos rondgereden.

“Dat kunnen we onder andere concluderen op basis van nazicht van de ANPR-camera’s waar ze in die periode met haar auto is gepasseerd”, aldus nog de politiewoordvoerder. “Na het ongeval was ze compleet van slag. Na een tijd is ze dan toch naar de politie gegaan.”

Lees ook  Isabelle heeft na 30 jaar en duizend lessen nog steeds geen rijbewijs

Nadat ze zich bij de politie in Herentals had aangegeven, werd de 21-jarige bestuurster aan een alcohol- en drugstest onderworpen. Daaruit bleek dat ze niet onder invloed was.

Levensgevaar
Het parket besliste dat de jonge bestuurster na verhoor mocht beschikken. Onder andere omdat het de eerste keer is dat ze in aanraking komt met het gerecht.

Ze zal zich later sowieso nog wel voor de politierechtbank moeten verantwoorden voor het ongeval.

Het 41-jarige slachtoffer is in kritieke toestand naar het UZA in Edegem overgebracht. Ze verkeerde vrijdag in de late namiddag nog altijd in levensgevaar.

Ben jij boven de 40? Dan zou je volgens onderzoek maar 3 dagen per week moeten werken

Dertiger die moeder van vijf doodstak in voorlopige hechtenis