in ,

Vrouw (34) achter kinderwagen in Den Bosch doodgestoken

Een 34-jarige vrouw uit Utrecht is vanochtend bij een steekincident aan het Ploossche Hof in Den Bosch om het leven gekomen. Het kind in de kinderwagen waarmee ze over straat liep is zover bekend ongedeerd gebleven. Er wordt vermoed dat het om een conflict in de ‘relationele sfeer’ gaat.

Het incident gebeurde rond 09.45 uur. De politie hield in de buurt van het incident een 31-jarige man uit Nieuwegein aan. Meerdere hulpdiensten en ook een traumahelikopter werden opgeroepen. Kort na het incident overleed het slachtoffer ter plaatse.

De politie heeft een groot stuk van de omgeving afgezet voor onderzoek. Ter plekke wordt gesproken met getuigen en zoveel mogelijk bewijs verzameld. Dat meldt een woordvoerster. Ook wordt gemeld dat er sterk het vermoeden is dat het om een conflict in de ‘relationele sfeer’ gaat.

Er is onder andere een mes in beslag genomen waarvan vermoed wordt dat het het wapen is waarmee de vrouw gestoken is. Na de steekpartij heeft de politie een auto in beslag genomen die vermoedelijk van de aangehouden man is. De auto stond niet ver bij de plek vandaan waar de steekpartij plaatsvond.

Lees ook  Onderzoek: 'BMW-rijders vertonen meeste psychopathische trekjes'

Kinderwagen
De vrouw liep met een kinderwagen over straat toen zij door de man werd aangevallen. Nadat de man haar stak, werd hij door omstanders vastgehouden tot de politie er was. Zij hebben de man meteen aangehouden.

Meerdere hulpdiensten en ook een traumahelikopter werden opgeroepen na de steekpartij, waarbij de vrouw volgens een getuige meerdere keren is gestoken. Toen de hulpdiensten arriveerden, leefde de vrouw nog. Zij bezweek later aan haar verwondingen.

Klaarlichte dag
Het slachtoffer logeerde al geruime tijd met haar baby in een woning in de omgeving van de Ploossche Hof. Zij verbleef daar nadat zij vorig jaar zou zijn mishandeld door de aangehouden man. De baby is ruim een jaar oud.

Lees ook  86 dagen lag meneer De B. dood in zijn appartement en bij zijn uitvaart bleven alle dertien stoelen leeg

Een buurtbewoner kwam af op het geschreeuw van de vrouw. Zijn neef heeft zich over het kindje in de kinderwagen ontfermd. Hij was bang dat de wagen zou worden geraakt door auto’s die er reden.

Volgens de buurtbewoner was de 31-jarige verdachte een verwarde man die ontzettend moest huilen. Hij zou door twee mannen zijn tegengehouden tot de politie er was. Eén van hen zou hebben geroepen: ‘Waarom heb je die vrouw neergestoken?!’.

De hele hof is tijdelijk afgesloten geweest voor verkeer. Veel buurtbewoners keken toe terwijl de hulpdiensten bezig waren. Er werd geroepen: ‘Op klaarlichte dag, dan moet je wel heel ziek zijn in je hoofd’. Tijdens het incident waren er veel mensen op straat die het incident hebben zien gebeuren. Voor hen is er slachtofferhulp aangeboden.

Zwemmende vrouw op 10 kilometer van de kust gered uit de Noordzee

Tilburger (32) overleden bij ongeval met scooter en auto