in

Vrouw (19) lastiggevallen door jonge mannen in bus die s*ksgeluiden maken: ‘Niemand die hielp’

Ze gingen naast haar in de bus naar huis zitten, raakten haar aan en gingen over haar heen hangen.

Ze maakten s*ksgeluiden en zeurderige kreten. De jonge vrouw (19) voelde zich compleet overvallen en geïntimideerd. En niemand greep in.

Ze blijft eerst nog beleefd als vier, vijf gasten haar insluiten en zich aan haar opdringen in de bus Eindhoven-Gemert. Het is maandagavond, half negen.

De jonge vrouw, die haar verhaal wil doen maar zonder naam (die wel op de redactie bekend is), krijgt van eentje suggestieve vragen.

Omdat ze geen kant op kan, zet ze haar koptelefoon op en draait zo hard mogelijk de hardste hardrock die ze op haar telefoon heeft.

De jongen die half lam op haar schoot komt liggen duwt ze met zijn capuchon weer rechtop. Een van zijn vrienden duwt hem even zo vrolijk weer terug.

”Ik heb overwogen om naar de chauffeur te stappen maar dan zou ik over die jongens heen hebben moeten klimmen en ze zouden horen wat ik zou zeggen, dus dat durfde ik niet”
– Jonge Gemertse

Knoeien met eten
Tijdens de rit blijven de jongens haar intimideren. Ze zijn luidruchtig, maken ook opmerkingen naar andere passagiers en knoeien met eten. Ze zit vrij vooraan, op de derde bank.

,,Ik heb overwogen om naar de chauffeur te stappen maar dan zou ik over die jongens heen hebben moeten klimmen en ze zouden horen wat ik zou zeggen, dus dat durfde ik niet,” vertelt ze achteraf, in bijzijn van haar moeder.

Lees ook  “Als je me ooit verraadt, verkracht ik ook je jongere zusje”: 12 jaar cel voor campingconciërge die zich 18 jaar lang vergreep aan jonge meisjes

Daarom is ze tot in Gemert een beetje ineengedoken blijven zitten, probeert ze de jongens weg te duwen. Wat kan ze anders? De bus zit redelijk vol maar niemand reageert.

”Dit is echt belache­lijk! Intimida­tie is kennelijk niet eens strafbaar dus ‘gedrag op de grens’ mag gewoon?”
– Moeder van Gemertse

Wat kan ik doen tegen twintig man?
Dan verlaten twee jongens van de groep de bus en even later bij de halte op De Heuvel ook de andere drie.

Als ze weer wat later zelf uitstapt, spreekt ze de chauffeur aan. ‘Wat kan ik doen tegen twintig man,’ reageert die.

,,Nou het waren er vier, hoogstens vijf,” had ze huilend geantwoord. ,,U bent volwassen en ik had het fijn gevonden als u wat had gedaan want ik voelde me heel onveilig.”

Eenmaal thuis verneemt ze dat er een kennis achter haar in de bus gezeten heeft. Die heeft zelfs met een vriend via app advies gevraagd wat te doen. ,,Als ik ooit moet getuigen dan heb ik mijn ogen en oren open gehad,” belooft hij na afloop.

De politie reageert volgens de moeder van de jonge vrouw nogal terughoudend op het voorval. ,,Was het wel zo heftig? Als ze niet aan je borsten zaten, is het geen aanranding. Kunnen we hier wel iets mee?”

Respectvol met een ander omgaan
Moeder kan er met haar verstand niet bij. ,,Dit is echt belachelijk! Intimidatie is kennelijk niet eens strafbaar dus ‘gedrag op de grens’ mag gewoon?

Lees ook  Hagenaar (23) rijdt door na twee aanrijdingen in één nacht, één slachtoffer zwaargewond

Het is bizar dat we onze dochters vanaf jonge leeftijd instrueren hoe ze op hun hoede moeten zijn voor jongens en mannen om maar geen slachtoffer te worden, terwijl jongens van hun opvoeders vaak niet te horen krijgen dat ze respectvol met een ander om dienen te gaan.

Ik hoor nu in mijn omgeving zoveel reacties en heel veel vrouwen hebben zoiets ooit meegemaakt. Dat is toch zorgelijk!”

Vervoerder Hermes stelt in een reactie dat de chauffeur niet heeft gezien dat het meisje belaagd werd. Hij zag dronken jongeren en koos er daarom bewust voor om niet in te grijpen.

Toen het meisje na het uitstappen de chauffeur aansprak, heeft hij volgens Hermes geantwoord: ‘Had dat eerder gedaan, dan had ik kunnen ingrijpen.’ De busonderneming spreek van een ‘vervelend incident’.

Beelden veilig stellen
Als het goed is, zijn er beelden van. ,,Op advies van de politie hebben wij Hermes verzocht om die veilig te stellen.

Ik zou het fijn vinden als Hermes ziet wat er is gebeurd en hoe hun chauffeur reageert,” zegt de vrouw, die het woord ‘slachtoffer’ niet wil horen maar wel vol overtuiging het voorval bij de politie heeft gemeld. Haar moeder verontwaardigd: ,,Of het dan een aangifte heet, beslissen zij kennelijk, zeggen ze.”

Triest nieuws voor Patty Brard – Rust zacht!

Marieke dreigt tv-carrière vaarwel te zeggen: ‘Ik ben overtuigd van mijn gelijk’