in

Vriendin (20) van doodgestoken Jarell (22) belde al eerder op de dag naar de politie om melding te doen van overlast

De man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Jarell Reinders (22) uit Almelo is een 62-jarige plaatsgenoot. De gewonde 20-jarige vriendin is buiten levensgevaar. Dat maakte de politie vanmiddag bekend. De verdachte is gistermiddag aangehouden. Volgens de politie belde de vriendin ’s ochtends al om de overlast te melden, maar was er ‘geen aanleiding onmiddellijk te acteren.’

Dat zou passen in berichten die op sociale media verschijnen. Mensen vragen zich af of de steekpartij voorkomen had kunnen worden. Volgens bronnen is er al eerder op de ochtend melding bij de politie gedaan van een dreigende situatie, waarbij de latere verdachte zou hebben staan schreeuwen, en met een mes zou hebben gedreigd. Een woordvoerder erkent dat er al een melding was gedaan.

„Eerder die dag heeft het vrouwelijke slachtoffer een overlastmelding gemaakt via het algemene politienummer 0900-8844. Deze melding is op de gebruikelijke manier door de telefooncentrale behandeld. Op basis van deze melding was er geen aanleiding om onmiddellijk te acteren. In de middag kwam er een melding binnen via 112. Daar is gelijk op geacteerd en er zijn direct meerdere politie-eenheden gestuurd”, aldus de woordvoerder.

Onderzoek op plaats delict is afgerond
Het lijkt er op dat het politieonderzoek op het plaats delict is afgerond. Vanmiddag zijn alle zwarte schermen en het mobiele werkkantoor van de politie weggehaald. De politie is nog wel op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over het incident aan de Sluitersveldssingel. Voorlopig zijn er vooral veel vragen, en nog weinig antwoorden over de aanleiding voor de steekpartij.

Lees ook  Agent gefilmd die liggende demonstrant tegen hoofd schopt: ‘Totaal losgeslagen diender’

De recherche was woensdagochtend nog massaal aanwezig bij de flat. Beveiligers lieten enkel bewoners langs de bouwhekken met zwarte schermen gaan. Forensisch rechercheurs liepen in en uit om apparatuur uit hun busje te pakken. Wat er een dag eerder precies was gebeurd, bleef nog onduidelijk. Rond de flat was het stil en verlaten.

De enige kleur kwam van de bloemen en de paar kaartjes die familie en vrienden van het slachtoffer hebben neergelegd bij de schermen. ‘Heel veel sterkte met dit verlies, onze gedachten zijn bij jullie – hartje – RIP Jarell.’

Toedracht nog onbekend
In de buurt gonst het van de geruchten, en al direct na de steekpartij ging er op social media een filmpje rond dat door het slachtoffer zelf zou zijn gemaakt.

Daarop is een mannenstem te horen die bedreigingen uit aan het adres van iemand. ‘Het is jij of ik jongen, dat weet je.’ Er verschijnt een kat in beeld die naar de voordeur loopt, maar de mogelijke verdachte is niet te zien, alleen te horen.

Lees ook  Rachel Hazes onthult: ‘Hij is de echte vader van André Hazes’

Gewond
Mogelijk zou een ruzie over een wifi-verbinding de aanleiding zijn voor de steekpartij. Jarell Reinders overleefde het niet. Zijn 20-jarige vriendin die bij hem was, en tussenbeide probeerde te komen, raakte gewond. Wat de aard van haar verwondingen zijn is niet bekend. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis en is buiten levensgevaar, meldde de politie.

Een gele auto stopt en een oudere meneer en een vrouw stappen uit. Doelgericht lopen ze naar de geïmproviseerde gedenkplaats. „Even kijken bij de bloempjes” zegt de man, verre familie van het slachtoffer. Het bezoek is kort, na een lange minuut vertrekken ze. De vrouw stapt snikkend in.

Condoleances en vingerwijzen
Op sociale media vraagt de familie van het overleden slachtoffer om rust zodat zij ‘dit vreselijke verlies ergens een plekje kunnen geven’. Zij roepen met klem op om geen online steunbetuigingen meer te plaatsen. Op sociale media stroomden vandaag en gisteren de condoleances en steunbetuigingen binnen voor familie en vrienden van het slachtoffer.

“Alle mannen willen met mij naar bed tot ze horen hoe oud ik ben” (video)

Betrapt: Verleidelijke Rachel Hazes slaat “crimineel kopstuk” aan de haak!