in ,

Vrienden die elkaar uitschelden hebben een hechtere band

Beetje heisa in de vriendengroep? Elkaar de huid volgescholden? Maakt niets uit joh, want volgens onderzoek aan de universiteit van Indiana wordt je band daar alleen maar beter van.

Een beetje naar elkaar blaffen kan blijkbaar geen kwaad – sterker nog: je vriendschap wordt er alleen nog maar sterker van.

Althans, dat zijn de woorden van Michael Adams, auteur van het boek Praise of Profanity en onderzoeker aan de universiteit van Indiana.

Waarom loont het precies om elkaar uit te foeteren? Dat zit hem volgens Adams in het risico dat schelden met zich meebrengt.

Lees ook  Denemarken neemt vandaag afscheid van coronamaatregelen

Je komt er lang niet altijd mee weg om tegen iemand tekeer te gaan, dus als die gelegenheid er is, geeft dat een extra goed gevoel. Kun je de bal ook terugverwachten? Dan wordt de band er dubbel zo sterk van.

Adams hield daarom een pleidooi waarin hij het aanmoedigt om elkaar verbaal helemaal kapot te maken.

De professor ging zelfs nog een stapje verder en schreef een boek met de fantastische titel Go The F*ck To Sleep, waarin hij ouders zelfs pusht om hun kind al op jonge leeftijd te leren vloeken, zodat ze dichter bij elkaar komen.

Lees ook  Royce de Vries, zoon van doodgeschoten Peter R. staat op dodenlijst

Of het nou zo verstandig is om je kroost de huid vol te schelden weten we nog niet. Zul je zien dat het eerste woordje van je kind een brabbelend ‘verdomme’ is en dat je ’s avonds enorme tirades door de babyfoon gaat horen.

Maar je maten uitfoeteren? Dat moet wel kunnen. Veel scheldplezier dus, stelletje eikels.

Volgers onder de indruk van s*xy foto Sonja Bakker

Groot verdriet voor de hoogzwangere Marlijn Weerdenburg!