in

Volwassenen met een knuffel: ‘Mijn partner moest er wel aan wennen’

Slapen met een knuffelkonijn, beer of schaapje: veel kinderen kunnen niet zonder. Maar uit onderzoek van Quest blijkt dat ook veel volwassenen niet zonder kunnen. Maar liefst één op de zeven volwassen vrouwen slaapt nog met een knuffel. ‘Knuffelhond Bas gaat mee in mijn kist.’

Ook volwassen mannen – ze zullen het vast ontkennen – slapen nog graag met een knuffel in bed. Wel iets minder dan vrouwen. Maar toch slaapt volgens Quest zeven procent van de mannen met een knuffelbeest in bed. Toch knuffelen vrouwen net iets liever. Blijkt ook uit een rondgang van EditieNL.

Mirjam (38) slaapt ook elke nacht met een knuffels. “Ik sleep ze overal mee naartoe. Ik ben inmiddels getrouwd maar ze liggen nog steeds bij mij in bed.” Mirjam schaamt zich er ook absoluut niet voor. “Iedereen weet het van mij. En als ik ergens ga slapen en ik ben ze vergeten vraag ik om een knuffel om mee te slapen.” Het is volgens haar ook alleen maar positief. “Zolang het je niet belemmert als je intiem wil zijn met iemand zie ik er alleen maar positieve dingen in. Waarom geven we massaal knuffels als kraamcadeau maar zou je ze niet meer mogen hebben als je volwassen bent?”

Lees ook  Nog meer bedrijven laten Meilandjes vallen als een baksteen

 

 

Bas
Datzelfde geldt voor Anoeska (43) Knuffelhond Bas wijkt niet van haar zijde, ze heeft hem al sinds haar geboorte. En ook al mist bas zijn neus en is hij al meerdere keren geopereerd en opnieuw opgevuld. Dat maakt hem niet minder belangrijk.

“Zonder hem slaap ik veel minder goed. Mijn partner moest er wel een beetje aan wennen. Als ik ooit overlijd dan gaat Bas mee in mijn kist.”

 

Blauwbeer
Waar Stephanie (35) slaapt, slaapt Blauwbeer. Ze heeft de blauwe beer al sinds ze een jaar is. “Hij is inmiddels wel een stuk kleiner geworden omdat hij af en toe in de was moest. Ik neem hem niet mee op vakantie, dan blijft hij gewoon thuis.” Blauwbeer maakt af en toe ook een uitstapje naar de dochter van Stephanie. “Zij slaapt ook graag met hem.

Lees ook  Haagse vrouw (32) raakt al haar spaargeld kwijt door online oplichting

De knuffel van Joyce gaat wel mee op vakantie. “Als we naar de camping gaan neem ik mijn knuffel Bloempje mee. Vroeger nam ik hem ook mee naar hotels, maar daar ben ik hem een keer vergeten. Toen moesten we terugrijden. Sindsdien neem ik een andere knuffel mee naar hotels, dan is het niet zo erg als ik ze laat liggen.”

Haar vriend is inmiddels ook gewend aan het knuffeltje. “Hij heeft zijn knuffel van vroeger ook nog. Die ligt wel in bed maar hij slaapt er niet meer mee.”

Troost
Arlette (69) vindt troost bij haar teddybeer. “Sinds mijn lieve hond drie jaar geleden is overleden mis ik mijn slaapkameraad en voel ik me heel alleen ’s nachts. Teddy was zijn speeltje wat hij overal mee naartoe sleepte. Na een wasbeurt is hij mijn nieuwe slaapmaatje.”

Een jaar cel voor stelen van worst en wildkakken

Fatale steekpartij: slachtoffer door partner gebeld vanwege ruzie op terras