in

Volledig gevaccineerd? Dit zijn de symptomen als je nu corona krijgt

We kennen ondertussen allemaal wel de bekende symptomen van corona. Zo zijn de eerste symptomen een loopneus, moet je veel hoesten, krijg je koorts en in sommige gevallen heb je ook geen reuk of smaak. Toch zijn de symptomen net wat anders als je al volledig gevaccineerd bent. We leggen uit hoe het zit!

Corona terwijl je volledig gevaccineerd bent
Door het onbekende virus wisten we niet of we door de vaccinatie alsnog corona konden krijgen. Inmiddels weten we dat dit wel degelijk kan, maar krijg je veel mildere klachten. Ook zijn de symptomen vaak anders dan bij een besmetting zonder vaccinatie.

Lees ook  Bridget Maasland: ‘Mogelijk ingebroken door André Hazes’

App
In Engeland werd een app gebruikt om besmettingen en symptomen te melden voor wetenschappelijk onderzoek. Dit werd in opdracht van ZOE COVID Symptom Study gedaan. Hieruit blijkt dat mensen die volledig gevaccineerd zijn alsnog besmet kunnen raken. De volgende klachten werden gemeld door mensen met een volledige vaccinatie:

Lees ook  Wetenschap: Op vakantie gaan met je moeder is goed voor je mentale gezondheid

Hoofdpijn
Niezen
Loopneus
Keelpijn
Reukverlies
Niezen
Uit het onderzoek blijkt dat hoesten en smaakverlies een stuk minder gemeld werd door mensen die al volledig gevaccineerd zijn. Een symptoom dat daarentegen wel veel vaker gemeld is, is niezen. Moet je veel niezen, dan kun je dus beter even een coronatest doen.

VIDEO: vrouw moet leven met 50 (!) orgasmes per dag

‘Effectiviteit Pfizer-vaccin daalt na een half jaar naar 84 procent’