in

Vier kleuters en juf naar ziekenhuis na ‘insectenbeet’ in park tijdens schooluitstap

In het Bospark in het Belgische Lokeren zijn maandag verschillende kleuters gestoken door een nog onbekend insect. Vier kinderen en een leerkracht klaagden over pijn aan het hoofd en reageerden nogal fel op de beten. Ze werden uit voorzorg even overgebracht naar het ziekenhuis, maar mochten intussen huiswaarts keren schrijft HLN.

Het incident gebeurde om iets na 13 uur in het Bospark in Lokeren. Een derde kleuterklas van de basisschool Vlinderboom, afdeling Avermaat, uit Zele was er op uitstap. “Enkele kinderen en een leerkracht maakten plots melding over pijn aan hun hoofdhuid”, zegt directeur Luc Herwege. “Vermoedelijk viel het insect uit de bomen in hun haren.”

Lees ook  De Jonge maakt draai: volledige vaccinatieplicht toch niet uitgesloten

Er werd niks aan het toeval overgelaten en de hulpdiensten werden verwittigd. Twee ziekenwagens, een mugteam en de brandweer kwamen ter plaatse. In totaal werden er vier kinderen en een juf ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. De kleuters werden opvangen in de afdeling pediatrie van het AZ Nikolaas. De resterende groep kleuters werd met de bus terug naar school gebracht. “We hebben alle ouders zo snel als mogelijk op de hoogte gebracht van het incident. De klachten van de leerlingen en leerkracht zijn intussen geweken, waardoor ze huiswaarts kunnen keren”, zegt de directeur.

Lees ook  Flat in Bilthoven verwoest na tweede gasexplosie, vijf brandweermannen en twee agenten gewond

Onbekend insect
Welk insect de felle reactie heeft uitgelokt, blijft onduidelijk. Er werd eerst gedacht aan de brandharen van eikenprocessierupsen, maar die komen rond deze tijd van het jaar normaal gezien niet meer voor. Ook wespen werden er niet gezien in de omgeving. Mogelijk gaat het om rode mieren, maar uitsluitsel is er voorlopig niet. Brandweer en politie deden nazicht op de plek waar de kinderen gestoken werden, maar er kon niks aangetroffen worden.

Man (20) doodgeschoten in Rotterdam

Automobiliste (69) rijdt in op getuigen na aanrijding met scooter in Vlissingen