in

VIDEO: Vrouw blijft lachgas gebruiken tijdens levensgevaarlijke achtervolging

In de Utrechtse wijk Overvecht geldt een lachgasverbod, maar een vrouw trok zich hier op 23 maart duidelijk niets van aan. In haar geparkeerde auto gebruikt ze volgens de politie lachgas.

Reden voor de politie om de vrouw te controleren. Bij het zien van de politieauto gaat de vrouw er echter meteen vandoor. Wat volgt is een levensgevaarlijke achtervolging door Utrecht.

De beelden van de achtervolging dateren van 23 maart, maar zijn onlangs door de politie vrijgegeven.

Lees ook  Schoeden nodig? McDonald’s Nederland komt met exclusieve sneaker in samenwerking met BALR.

Op de video is te zien hoe de vrouw in haar Peugeot over een fietspad rijdt, aan de verkeerde kant van de weg rijdt en zich in de verste verte niet aan de geldende verkeersregels houdt.

Gedurende de achtervolging blijft de vrouw volgens de politie lachgas gebruiken. De vrouw is op ramkoers en veroorzaakt tijdens de achtervolging een ongeluk op een kruising. Zelfs de aanrijding is niet genoeg voor de vrouw om te stoppen.

Lees ook  Sarah van Soelen in Spanje voor professionele hulp

Uiteindelijk lukt het de politie met vereende krachten de vrouw tot stoppen te dwingen. De politie spreekt „van een wonder dat er geen slachtoffers gevallen zijn bij deze bizarre dollemansrit”.

De vrouw is aangehouden. Binnenkort moet zij zich voor de rechter verantwoorden voor meerdere levensgevaarlijke verkeersovertredingen.

Moeder wordt één van oudste vrouwen die tweeling krijgt op haar 60e – oudste dochter ‘onterft haar’

Deze man wordt nog steeds gezocht, hij viel een vader aan die een foto maakte van zijn familie