in ,

Verwaarloosd paard door harteloze eigenaar voor dood achtergelaten

Het ergste dat een dier kan ondergaan, is mishandeling en verwaarlozing door een nalatige eigenaar.

Het kan zo erg zijn, dat de dood het gevolg is. Dat was bijna het geval voor dit paard, maar gelukkig werd ze op tijd gered.

Heidi, zoals dit paard heet, werd in een onvoorstelbare en erbarmelijke toestand aangetroffen. Het arme paard lag in de modder, en ware het niet voor een flauw ademhalen, zouden haar redders hebben gedacht dat ze dood was.

“Een oproep aan de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals leidde ertoe dat een vrijwilliger van de British Horse Society in april 2018 een gebouw in East Durham bezocht”, meldde Here4Horses.

Lees ook  Kaaiman gespot in water Den Haag; politie komt in actie

“De vrijwilligster was geschokt door wat ze dacht dat een dood paard was in de modder en het vuilnis. Even later zag ze het paard echter ademhalen en de verbaasde vrijwilligster belde snel om hulp.”

Het paard wachtte een lange en moeizame reis naar herstel. Maar, de merrie liet iedereen versteld achter! Ze is zo veranderd, dat je bijna zou denken dat het een ander dier is!

“Zelden hebben we zo’n ernstig geval van nalatigheid gezien en ondanks vele tegenslagen tijdens het herstelproces, toonde Heidi altijd een moedige en strijdlustige geest.

Lees ook  Ouders: Roodvonk is terug – 5 waarschuwingssignalen die je nooit moet negeren

Wij geloven dat deze instelling fundamenteel was voor haar opmerkelijke herstel”, zei de organisatie.

Volgens Wendy Suddes, lid van Here4Horses, had Heidi’s vorige eigenaar haar voor dood achtergelaten.

“Toen de reddingswerkers verschenen, troffen ze een knackerman (professional die lichamen verwijdert, red.) aan die door de eigenaar was geroepen om haar lichaam te verwijderen.

Ook al dacht hij dat ze al dood was, is dat niet relevant, ze was het slachtoffer geweest van het meeste verschrikkelijke lijden,” vertelde ze aan BoredPanda.

Heidi is nu in de beste handen en zal nooit meer hoeven te lijden!

Vader bouwt 90 huizen voor arme gezinnen als huwelijksgeschenk voor dochter

Kat en klein hondje zwaar toegetakeld door twee loslopende honden