in

Verstekeling dood gevonden in vliegtuig op Schiphol

In de wielkast van een vliegtuig is vanmiddag op Schiphol het lichaam van een overleden man gevonden. Het toestel was vertrokken uit Lagos (Nigeria), de tweede grootste stad van Afrika.

Het slachtoffer is vermoedelijk aan de gevolgen van onderkoeling overleden, meldt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee aan deze site.

,,De man had zich verschanst in de wielkast van het vliegtuig. De lage temperaturen zijn hem tijdens de vlucht vermoedelijk fataal geworden”, zegt een woordvoerder.

Tweede incident
Mensen verstoppen zich soms in de ruimten van het landingsgestel van een vliegtuig om op die manier een ander land binnen te komen.

Lees ook  Vermiste Piet (76) na twee dagen verward teruggevonden in Waddinxveen: 'Enorme opluchting'

In februari deed zich een vergelijkbaar incident voor op Maastricht Aachen Airport. Een 16-jarige jongen uit Kenia zat toen verstopt in het landingsgestel van een vliegtuig dat van Londen naar Maastricht Aachen Airport vloog.

De tiener werd met zware onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht en heeft in Nederland asiel aangevraagd.

,,Het blijft verbazingwekkend hoe hij deze reis heeft kunnen maken en dat hij het overleefde”, vertelde een woordvoerder toen.

Meestal overleven de verstekelingen de reis niet vanwege de kou. Op lange vluchten wordt het -50 graden en zit er te weinig zuurstof in de lucht om te kunnen overleven.

Lees ook  77-jarige fietsster overleden na aanrijding met trein aan overweg in Bouwel

Eruit gevallen
Volgens luchtvaartspecialist en oud-piloot Benno Baksteen zijn er wel meer gevallen bekend van verstekelingen die in vliegtuigen aangetroffen worden, onder meer in Engeland en Tokio.

,,Soms vallen de verstekelingen eruit, omdat ze zich niet meer vastklampen als ze overleden zijn”, zei Baksteen in februari tegen deze site.

Zo gruwelijk maakt OM het zelden mee: man (44) laat vrouw ontlasting van eigen kinderen eten

Meisje (17) komt om het leven bij aanrijding met vrachtwagen in Deventer: weg afgesloten