in

Ontvoerder Cleo in politiecel zwaar mishandeld

De 36-jarige man die vorige week door de politie van Western Australia gearresteerd werd na de vondst van het verdwenen meisje Cleo Smith in zijn huis, zou door een mede-arrestant in elkaar geslagen zijn zodra die laatste doorkreeg dat zijn celgenoot voor de ontvoering van het vierjarige meisje was opgepakt. Dat meldt Daily Mail Australia.

De vechtpartij zou enkele uren na zijn arrestatie hebben plaatsgevonden in een politiecel in Carnarvon waar beide mannen tijdelijk werden vastgehouden.

De moeder van de arrestant die de verdachte in elkaar zou hebben geslagen, vertelde aan de krant dat haar zoon “woedend” was toen hij ontdekte waarvoor de 36-jarige was opgepakt.

“Zodra hij hoorde dat hij om die kleine Cleo was gearresteerd, werd hij razend en sloeg hij hem bont en blauw”, aldus de vrouw.

Lees ook  Onderzoek naar arts die per ongeluk 9-jarig meisje vaccineert

“Hij kreeg een flink pak slaag… mijn zoon moest met handboeien afgevoerd worden en hij (Cleo’s vermoedelijke ontvoerder, red.) werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Hij was er slecht aan toe. Het is een grote kerel, maar hij heeft hem echt afgestraft.”

Met ambulance afgevoerd
De politie van Western Australia weigerde commentaar te geven op de beweringen van de vrouw.

Eerder raakte wel al bekend dat de 36-jarige verdachte inderdaad met een ambulance werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

In de Australische media circuleren beelden waarop de verdachte te zien is met een omzwachteld hoofd: daarbij werd eerder gemeld dat de man zichzelf verwond zou hebben door met zijn hoofd tegen de muur van een politiecel te bonzen.

Lees ook  Wandelaar vindt levende baby in vuilniszak

De Australische politie is voorlopig karig met informatie over de man die opgepakt werd.

Commissaris Chris Dawson wilde enkel kwijt dat het om een 36-jarige gaat. Hij zou geen connectie hebben met de familie.

Cleo verdween op zaterdag 16 oktober toen ze met haar moeder Ellie Smith, stiefvader Jack Giddons en babyzusje Isla aan het kamperen was in een afgelegen gebied enkele tientallen kilometers ten noorden van Carnarvon.

Haar moeder vertelde dat ze hun tent ‘s morgens open vond en dat het meisje met slaapzak en al verdwenen was.

De politie ging vrij snel uit van een ontvoering en startte een grootschalige zoekactie. Eergisteravond werd het meisje teruggevonden.

Nederlandse safariganger in geslachtsdeel gebeten door giftige cobra op toilet

Politie vist uit elkaar getrokken sekspop uit Twentekanaal bij Almen: ‘Dit heb ik in 43 jaar nog niet meegemaakt’