in

Vermiste Reinder Bruinsma (39) dood gevonden

De vrees van zijn familie is bewaarheid: de overleden man die gisteravond werd gevonden in Biddinghuizen is Reinder Bruinsma (39) uit Apeldoorn. Reinder werd vermist nadat hij het christelijke festival Opwekking had bezocht op het festivalterrein van Walibi Holland.

Zijn lichaam werd gisterenavond iets na half 8 aangetroffen door een groep mensen die deelnam aan de zoektocht naar Reinder. Zijn broer Peter: ,,Wij zagen hem liggen en waren er meteen zeker van dat hij het was.’’

Reinder lag op zijn buik in een watertje langs de Spijkweg, in de buurt van het festivalterrein Walibi Holland in Biddinghuizen waar Opwekking plaatsvond.

Lees ook  Briefje verborgen in kapotte smartphone: “Niet herstellen aub! Mijn vrouw vermoordt mij”

Identiteit
De politie werd na de vondst ingeschakeld waarna Reinders lichaam werd geborgen en overgebracht naar het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk.

Notificaties
Altijd als eerste op de hoogte?
Stel je voorkeuren in en ontvang notificaties van het laatste nieuws.

Bekijk notificaties
Politiewoordvoerder Maren Wonder gaf gisteravond aan dat het enige tijd zou duren voordat de identiteit officieel werd vrijgegeven. Het proces rondom het vaststellen van de identiteit kostte volgens haar namelijk ‘meestal behoorlijk wat tijd’. ,,Ook omdat we altijd eerst de familieleden en naasten inlichten.”

Bevestiging
Om negen uur vanochtend was de familie officieel nog steeds niet op de hoogte. ,,Maar we zijn er nagenoeg zeker van dat het Reinder is, al toen we hem zagen liggen. We rijden nu naar het St Jansdal onderweg naar hem toe’’, zei broer Peter op dat moment.

Lees ook  Heftig: ‘Lil’ Kleine gooide zijn eigen vader van de trap af’

Om half elf bevestigde Politie Flevoland via twitter dat het inderdaad ging om Bruinsma. ‘Er is geen sprake van een misdrijf. We wensen de nabestaanden sterkte. Iedereen bedankt voor hun inzet bij de zoektocht. We doen een oproep om alle gedeelde foto’s te verwijderen in verband met privacy’.

Het is nog niet duidelijk waardoor Reinder Bruinsma in het water terecht is gekomen en hoe hij is overleden.

Fajah Lourens gebruikt overgebleven mondkapjes als ondergoed!

Passagier stuurt dickpic naar iedereen op vliegtuig