in

Vermiste hond Bodie na bijna 200 dagen weer thuis in Almkerk: ‘Uiteraard moet ze een beetje wennen’

Bijna tweehonderd dagen was ze spoorloos, maar hond Bodie uit Almkerk is terecht en terug bij haar baasjes Anne en Bastijn van Breugel. Die kunnen hun geluk niet op. ,,Wat een geweldig nieuws hè?”, reageert Anne dolblij. ,,Met Bodie gaat het ook goed, alleen is ze wel iets dikker geworden.”

De bordercollie was nog maar een pup toen ze in juli vorig jaar uit de achtertuin van Anne en Bastijn verdween. Drie uur later werd al een zoektocht op touw gezet. Tevergeefs.

Op deze site deden de baasjes een paar weken later een emotionele oproep: ‘We kunnen ons voorstellen dat iemand jou heeft gezien en meegenomen en een nieuw huisje heeft gegeven.

Lees ook  Klanten van 16-jarige prostituee krijgen 1 dag cel en taakstraffen

Misschien weten jouw nieuwe baasjes niet eens dat jij Bodie bent, omdat ze jou bij een goed adres hebben gekocht. Als je een gouden huisje hebt, dan mag je daar blijven. Als wij maar weten dat het goed met je gaat en we jouw vermissing een plaatsje kunnen geven.’

Er gingen 192 dagen voorbij zonder een spoor van Bodie. ,,Wel kwamen er geregeld tips binnen van mensen die vermoedden dat ze haar hadden zien lopen, maar die leidden niet tot de vondst van Bodie”, vertelt Carolien van Santen, die de afgelopen maanden nauw betrokken was bij de opsporing. ,,Afgelopen zaterdag veranderde ineens alles.”

Lees ook  Talentvolle Oekraïense turnster (11) sterft onder puin na raketaanval Marioepol

Herenigd
Rond 10.00 uur kregen Anne en Bastijn een telefoontje van mensen die aangaven Bodie vermoedelijk te hebben. De Almkerkers sprongen meteen in de auto om hun viervoeter, die flink gegroeid was, op te halen. Ze werden met elkaar herenigd.

Anne: ,,Er zijn veel vragen, maar we hebben geen antwoorden. Dat is voor ons niet meer belangrijk. Soms is het beter om dingen niet te weten. Het belangrijkste is dat Bodie weer thuis is. Uiteraard moet ze een beetje wennen en is ze ietwat zenuwachtig, maar ze is gelukkig nog net zo vrolijk en enthousiast als op het moment dat we haar leerden kennen.”

Vrouw in geparkeerde auto neergestoken: “Hij sloeg de ruit kapot en begon haar te steken”

Meisje (15) ging ‘door een hel’ na seks met Utrechter (23) op stationstoilet: ‘Ik heb veel nachtmerries’