in

Vermiste student (22) mogelijk na 45 jaar dood gevonden, moeder stierf eerder dit jaar

Kyle Clinkscales (22) werd het laatst gezien in de nacht van 27 januari 1976 toen hij met zijn Ford op weg was naar de universiteitscampus in de staat Alabama.

Maar daar kwam hij nooit aan. Meer dan 45 jaar lang was er geen enkel bruikbaar spoor van hem. Tot nu.

Afgelopen dinsdag belde iemand naar de hulpdiensten om te melden dat hij een auto had zien liggen in een kreek.

Toen de autoriteiten arriveerden, zagen ze het gedeeltelijk gezonken voertuig, dat volgens sheriff James Woodruff zichtbaar was vanaf de tweebaansweg die over de kreek loopt.

In de Ford trof de politie de portemonnee en identiteitskaart van de vermiste student aan, en vermoedelijk ook menselijke resten.

Lees ook  Zuid-Koreaanse president stelt verbod op eten van hondenvlees voor: ‘Is het niet eens tijd?’

,,We denken alleszins dat het om menselijke resten gaat, de botten worden nog verder onderzocht”, verklaarde Woodruff op een persconferentie na de vondst.

Honderden aanwijzingen
,,45 jaar lang hebben we naar Kyle en zijn auto gezocht. We hebben honderden aanwijzingen gevolgd en er is nooit echt iets wezenlijks uit die aanwijzingen voortgekomen”, zei Woodruff.

Hij zei dat ze in meren hebben gezocht en talloze zoekacties hebben uitgevoerd in de hoop Clinkscales te vinden.

De auto bevond zich ongeveer op 5 kilometer van wat zijn normale route naar de campus van de Auburn-universiteit zou zijn geweest.

Lees ook  Amerikaanse veteranen redden 500 Afghanen uit Kaboel in geheime operatie

Het is niet bekend of dat specifieke gebied doorzocht is geweest vlak na de vermissing van de jongeman.

Woodruff zei te hopen dat uiteindelijk ook een doodsoorzaak kan worden vastgesteld, ‘maar we zullen het misschien nooit weten’.

,,Alleen al het feit dat we hem – hopelijk – hebben gevonden, net als het voertuig, geeft ons een gevoel van opluchting”, verklaarde de sheriff.

De moeder van Clinkscales is eerder dit jaar gestorven. De vrouw is altijd blijven hopen dat haar zoon op een dag naar huis zou komen. Zijn vader stierf in 2007, onthulde Woodruff. Clinkscales was enig kind.

Levende ezel in tijgerverblijf gegooid

Vrouw wordt wakker en ziet tot grote schrik dat cavia haar pony heeft afgebeten