in

Verjaardagsfeestje Amalia schendt zowat alle coronaregels

Amalia is met haar achttiende verjaardag verrast met een buitenfeestje. Dat verliep op zijn zachtst gezegd niet helemaal volgens de coronaregels.

Ondanks het dringend advies om slechts vier mensen op bezoek uit te nodigen, waren er honderd genodigden. Willem-Alexander geeft toe dat dit ‘anders had gemoeten’.

De Rijsvoorlichtingsdienst liet weten: “Amalia is vorige week 18 jaar geworden, meerderjarig. Een belangrijk moment in haar leven.

Om de verjaardag te vieren, waren verschillende festiviteiten binnen in huis gepland. Die werden al ruim vóór de verjaardag afgezegd vanwege de coronasituatie.

Lees ook  Man uit water gehaald in Eindhoven, duikers zoeken naar kind

Op het laatste moment werd echter alsnog een verjaardagsfeestje georganiseerd, buiten in het park achter het paleis.”

Getest en gevaccineerd?
De woordvoerder laat weten dat er 21 personen waren uitgenodigd voor het feest. Die kwamen niet allemaal opdagen.

Toch waren er volgens De Telegraaf zo’n honderd personen aanwezig. “Alle gasten waren gevaccineerd en hebben ook op voorhand een test afgelegd.

Ze hebben ook een gepaste afstand in acht genomen. De familie verkeerde in de overtuiging op een verantwoorde manier met de corona-adviezen om te gaan door buiten af te spreken”, verdedigt het koninklijk huis zich.

Lees ook  NAC-supporter overleden die tijdens rellen gereanimeerd werd

Willem-Alexander door het stof
Ondertussen liet de koning aan Rutte weten dat het toch niet zo verstandig was om het feest in zijn eigen park te organiseren.

Dat park is immers zijn woonomgeving waar een maximaal aantal bezoekers van vier geldt.

Rutte vindt dit een ‘verstandige reactie’. Hij beklemtoont wel dat de verjaardag van Amalia voor een groot deel tot de persoonlijke levenssfeer behoort.

Sow, pikante kerstoutfit van Maxime Meiland mag er zeer zeker wezen

Vrouw (26) uit Zwammerdam vermist: politie deelt foto en naam