in ,

Verdriet om doodgeschoten kat: welke ‘malloot’ had het op Felix gemunt?

John van Hal en zijn vrouw Lia slapen er al nachtenlang niet van. Afgelopen vrijdag is hun kat Felix doodgeschoten. ,,Het werk van een of andere malloot”, zegt de verdrietige Moerdijker.

Van Hal was op zijn werk toen een buurjongen plotseling bij zijn vrouw voor de deur stond. Op het veldje achter hun woning aan de Klaverstraat had de jongen een dode kat gevonden. Of het arme beestje inderdaad van hun was, zo vroeg de buurjongen.

Zijn vrouw ging kijken en wist in één oogopslag genoeg: Felix was dood. ,,Ik ben gelijk naar huis gereden”, vertelt haar man. ,,Lia had Felix in een kartonnen doosje meegenomen en ik ben gaan kijken bij het veld. Ik zag wat geplette paddenstoelen. Omdat Felix wat slijm op z’n bek had, dacht ik dat -ie van giftige paddenstoelen had gegeten.”

Lees ook  Huisarts zegt dat meneer Van Tol (85) is overleden door corona, maar familie weerspreekt dat: ‘Hij had hartkwalen’

Bloed
De vork bleek anders in de steel te zitten toen Van Hal de kat uit het doosje haalde en bloed zag gutsen. ,,Ik zag een klein gaatje en ben naar de dierenarts gereden om te achterhalen wat er precies was gebeurd.”

Daar werd een röntgenfoto gemaakt die uitsluitsel gaf. Er zat een kogel in het lijfje van Felix. ,,Ik heb er allemaal geen verstand van hoor, met zoveel millimeter en dat soort flauwekul. Maar de dierenarts zei dat de kogel van een heel zware buks afkomstig is. Het was een kogel waarmee je ook een kind kan doodschieten.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Mysterie
Grote vraag voor de onthutste Van Hal: wie had het op Felix gemunt? Een vraag die des te prangender is, omdat een andere kat van hem – Jip – eerder dit jaar ook doelwit van een schietpartij werd. En eerder al werd een kat van de overbuurvrouw werd al eens beschoten, weet Van Hal.

Lees ook  Ferrari Enzo crasht tijdens proefrit in Baarn

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er bovendien twee katten op mysterieuze wijze zoekgeraakt. Eentje van Van Hal en eentje van een buurtbewoner, vertelt de aangeslagen Moerdijker. ,,De dader zal dus wel iemand zijn die een hekel heeft aan katten. Of aan mij..”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Abnormaal
Via Facebook hebben tientallen mensen een reactie achtergelaten. ,,Die berichtjes zijn een heel grote troost voor ons. Het is heel fijn dat zoveel mensen laten weten dat ze dit abnormaal vinden.”

Een woordvoerster van de politie bevestigt dat er aangifte is gedaan en laat weten dat de zaak hoog wordt opgenomen. Mogelijk wordt er binnenkort buurtonderzoek gedaan. ,,Als mensen iets hebben gezien, houden we ons aanbevolen.”

Rottweilers van buurman bijten keer op keer de schapen van Bert (86) dood: ‘Doe wat!’

Politie treft overleden vrouw aan in woning in Rotterdam, 44-jarige man aangehouden: ‘Het wordt steeds gekker hier’