in

Ver krachter krijgt tien maanden cel, maar gaat vrijuit in Emma’s zaak: ‘Ik ben volledig ingestort’

De verdachte van een grote zedenzaak is donderdag door de rechter veroordeeld tot tien maanden cel en tbs.

Tim van der V. uit Nieuwegein krijgt de straf voor het ver krachten van een minderjarig meisje. In de zaken van twee andere slachtoffers gaat hij echter vrijuit, tot hun grote teleurstelling.

Een van die slachtoffers is Emma. Bij haar overheerst dan ook teleurstelling na de uitspraak. “Je mag best weten dat ik volledig ben ingestort vanmiddag”, vertelt ze na de uitspraak aan Hart van Nederland.

“Ik weet heel goed wat er allemaal is gebeurd. En het mooiste van alles is dat hij dat ook weet”, zegt Emma.

“Anders had hij zich niet op zijn zwijgrecht hoeven beroepen. Hij weet dondersgoed wat hij heeft gedaan.”

‘Niet voor niets geweest’
Wel is Emma blij dat Tim van der V. in elk geval in één zaak is veroordeeld. Al blijft het een dubbel gevoel, legt het slachtoffer uit.

“Het is ontzettend fijn dat er nu iets is gebeurd, dat ik iets in gang heb kunnen zetten en dat het allemaal niet voor niets is geweest. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet pijnlijk was.”

Lees ook  'Zwaargewonde bij steekpartij op straat in Ede'

Dat de ver krachter tien maanden cel opgelegd heeft gekregen vindt Emma dan ook veel te kort. “Je wilt je gerechtigheid, zoals iedereen dat zou willen”, stelt ze. Tegelijk erkent ze dat elke straf “te kort” is. “Al kreeg hij levenslang.”

‘Vertrouwen in rechtspraak kwijt’
Mede door de vrijspraak in haar eigen zaak en in die van het andere slachtoffer is Emma haar vertrouwen in de rechtspraak kwijt. Al vindt ze wel dat de rechters en de officier van justitie “echt hun best hebben gedaan”.

“Ik vond ze enorm lief en ze hebben er moeite ingestoken”, aldus het slachtoffer. “Zij moeten zich ook aan het boekje houden en ik kan dus ook niet boos op hen zijn”, meent ze.

‘Allemaal een plekje geven’
Ondanks dat ze nog altijd last heeft van de gebeurtenissen in haar jeugd en teleurgesteld is in de rechterlijke uitspraak hoopt Emma dat ze het de komende tijd allemaal een plekje kan geven.

Lees ook  Pedofielen verheerlijken seks met kinderen ondanks verbod; OM eist 1 jaar cel

“Ik ben nu op een plek in mijn leven dat ik oprecht kan zeggen dat er enorm veel mensen in mijn omgeving zijn waar ik enorm gelukkig mee ben”, vertelt ze. “Ik ga mijn eigen weg volgen en een leven tegemoet waarin ik niet meer hoef te vechten.”

Veroordeeld in zaak Anne
Voor mis bruikslachtoffer Anne pakt de uitspraak van vandaag beter uit. Het is haar zaak waarvoor Tim van der V. wel is veroordeeld. “Ik ben heel blij dat hij voor mijn zaak is veroordeeld.”

Ze kan het verleden nu afsluiten, vertelt het slachtoffer aan Hart van Nederland. Maar Anne heeft ook “zitten huilen”, bekent ze: “Omdat hij in de andere zaken niet is veroordeeld.”

Het verbaast haar dat Tim van der V. in Emma’s zaak vrijuit is gegaan. “Het leek alsof er in haar zaak veel meer bewijs was.”

Beide slachtoffers waren niet bij de uitspraak aanwezig. Ze wilden niet weer met hem worden geconfronteerd.

Zelfgemaakte iglo van Neils en Erik kapotgestampt door politieagenten

Vrouw (23) die al 11 kinderen heeft is verslaafd aan kinderen en wil nog eens 100