in

Veel steun voor ernstig zieke bondscoach Van Gaal: ‘Blijf sterk, Louis, en word snel beter’

Vanuit het hele land en daarbuiten spreken mensen hun steun uit aan Louis van Gaal. De bondscoach van het Nederlands elftal maakte zondagavond in de talkshow van Humberto Tan bekend dat hij lijdt aan een agressieve vorm van prostaatkanker.

Verschillende clubs waar Van Gaal eerder als trainer werkte spreken hun medeleven uit. “Iedereen bij Manchester United staat volledig achter onze voormalig trainer Louis van Gaal in zijn strijd tegen kanker. We zenden je kracht en moed, Louis”, aldus zijn oude club. Ook FC Barcelona steunt hem: “Onze gedachten en gebeden gaan uit naar voormalig trainer Louis van Gaal. Blijf sterk, Louis, en word snel beter.”

‘Bijzonder mens’
Ook Twitteraars zijn geschokt door het nieuws. “Potjandorie meneer Van Gaal, dat hadden we niet afgesproken”, schrijft iemand. En een ander: “Love him or hate him. Louis van Gaal is een uniek en bijzonder mens. Ik hoop dat die jongens in Qatar 200% geven voor hem. Ik wil hem zo graag met die beker in zijn hand zien.”

De bondscoach had zijn spelers nog niet op de hoogte gebracht. Dat deed hij naar eigen zeggen omdat hij hun prestaties niet wilde beïnvloeden. “Die weten het niet. Zij zien een blos op mijn wangen en denken: wat een gezonde kerel is dat. Dat is natuurlijk niet zo”, zei Van Gaal in Humberto. Hij was daar te gast om zijn film LOUIS te promoten.

Lees ook  Tony (61) heeft een relatie met haar vroegere-oppaskind:

‘Hoort bij het leven’
Van Gaal wilde dat het proces rondom zijn ziekte en behandeling een grote rol zou spelen in de film. “Het gaat niet alleen over de coach, maar ook om de mens achter de coach”, legde hij uit. “Ik heb zoveel meegemaakt met ziektes en de dood in mijn eigen familie, mijn eigen vrouw. Dat hoort gewoon bij het leven. En ik vond dat dat ook in de film moest.”

De 70-jarige bondscoach hoorde eind 2020 dat hij ziek is en is inmiddels al 25 keer bestraald om de agressieve vorm van prostaatkanker te bestrijden. Ondanks de ziekte kijkt hij met een positieve blik naar de toekomst: “Kijk, aan prostaatkanker ga je meestal niet dood. Het zijn meestal de onderliggende ziektes waaraan je overlijdt.”

Naar WK in Qatar?
Van Gaal gaat eind dit jaar ‘gewoon’ met Oranje naar het WK voetbal in Qatar. Hij is sinds vorig jaar zomer bezig aan zijn derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. Daarvoor werkte hij bij grote clubs als FC Barcelona, Bayern München en Manchester United.

Leerkracht met taartmes doet politiemacht uitrukken naar basisschool in Noordwijkerhout

Vrouw past trendy outfit, maar merkt dat haar borsten zichtbaar zijn (foto)