in ,

Vader op Mallorca doodgeschopte Carlo (27) doet zijn verhaal

AMSTERDAM – De vader van de op Mallorca doodgeschopte Carlo (27) heeft een dringende en emotionale oproep gedaan aan meer getuigen om zich te melden. Hij deed dat dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht, in een emotionele verklaring. De politie kreeg tijdens en direct na de uitzending 17 tips binnen. Ook heeft iemand zich gemeld met beeldmateriaal, laat een politiewoordvoerder weten.

Vader Heuvelman hoopt dat getuigen zich over hun schroom heenzetten. „Het is geen snitchen”, vertelde hij. „Dit is geen winkeldiefstal, dit is iets onmenselijks. Denk er eens aan dat het je broer of zus overkomt. Help ons de daders gestraft te krijgen.”

Getuigen die incident filmden
De politie Midden-Nederland toonde enkele getuigen in de uitzending die zich nog niet hebben gemeld en mogelijk belangrijke informatie hebben. Zo waren er geblurde gezichten van twee Nederlandse jongens te zien die het incident hebben gefilmd, maar zich nog niet hebben gemeld bij de politie.

Aan het einde van de uitzending werd al gemeld dat er al enkele nieuwe tips en een nieuwe video waren binnengekomen.

Om wat voor tips het gaat en of het nieuw beeldmateriaal betreft, kan de woordvoerder nog niet zeggen. „Het is belangrijk dat dit eerst zorgvuldig wordt uitgeplozen. We weten in ieder geval zeker dat er aanvullend beeldmateriaal moet zijn, want de getuigen die wij hebben gesproken beschrijven beelden die wij nog niet hebben gezien.”

Lees ook  Gedetineerde gooit hete olie over drie medegedetineerden, een van hen raakt in coma

Volgens de politiewoordvoerder is er inmiddels met ruim vijftig mensen gesproken, maar moeten er nog meer mensen zijn die mogelijk iets gezien hebben die betreffende nacht in uitgaansgebied El Arenal. „Elk verhaal, elke foto of filmpje kan ons verder brengen om duidelijkheid te krijgen en te verschaffen over wat zich heeft afgespeeld”, aldus de zegsman. „Dat is niet alleen belangrijk voor de strafvervolging, maar ook voor de nabestaanden. Die hebben daar recht op. Twijfel niet en meld je.”

De uit Waddinxveen afkomstige Carlo was nog geen dag op Mallorca toen hij in de ochtend van 14 juli werd mishandeld in het uitgaansleven. Hij overleed een aantal dagen later. Zijn vader deelde eenmalig het verhaal namens de hele familie.

Als hij blijft leven…’
Hij vertelt hoe Carlo zich verheugde op de vriendentrip en hoe hij klaar was voor een volgende stap met zijn vriendin. Vader en moeder Heuvelman zagen hun kind pas voor het eerst weer toen hij in een diepe coma in het ziekenhuis lag.

Lees ook  Man aangehouden bij aantreffen dode persoon in tuin

Carlo’s vader: „Weet je, aan de ene kant hoop je dat het goed komt. Maar aan de andere kant… als hij blijft leven, hoe wil hij dat dan? Het is natuurlijk zeer lastig als je voor je zoon zo’n besluit moet nemen. Ik ben blij dat ik dat niet heb hoeven doen.”

“Het gemis blijft”
Hij beseft dat de tijd niet meer is terug te draaien. „We zijn twee maanden verder, maar het gemis blijft. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed. Het verdriet is intens. Het is niet niks, als je je zoon op die leeftijd verliest.” Hij zegt dat het heel belangrijk is om afscheid te kunnen nemen.

Evenementen mogen na middernacht doorgaan, maar zonder consumpties

Coronapas is tijdelijk, maar hoe tijdelijk is nog niet duidelijk