in

Vader misbruikt jarenlang jonge dochters: 3,5 jaar cel

Een man uit Uden moet 3,5 jaar de cel in, omdat hij zijn twee minderjarige dochters jarenlang s*ksueel heeft mis bruikt.

De rechtbank in Den Bosch heeft dit dinsdag bepaald. Ook mag de 45-jarige man geen contact meer zoeken met zijn kinderen of andere minderjarigen.

Verder moet hij uit de buurt blijven van de straat waar de meisjes wonen en de school waarop ze zitten.

De man stond ook terecht voor het bezit van kinderporno. Zo zou hij een s*ksueel getint filmpje hebben van hem en één van de meisjes, maar hij weigert dit toe te geven.

De Udenaar moet niet alleen de cel in, maar moet zich ook laten behandelen voor diverse stoornissen, onder meer op s*ksueel gebied.

Dit is een van de voorwaarden aan een extra half jaar cel wanneer hij weer de fout ingaat. Ook moet hij zich melden bij de reclassering.

In de uitspraak is verder opgenomen dat de man zijn dochters schadevergoedingen van ruim 25.000 euro moet betalen.

Lees ook  Steekpartij op school in Groningen: 1 gewonde, dader vlucht op scooter

De meisjes lieten hun vader in een eerder opgenomen filmpje al weten dat ze nooit meer iets met hem te maken willen hebben. Ze willen van zijn achternaam af, omdat die volgens hen ‘besmet’ is.

Geen ontkenning
De man heeft het mis bruik nooit ontkend – nadat aangifte was gedaan. Het begon volgens hem nadat hij en de moeder van de kinderen waren gescheiden.

De twee meisjes waren om de week bij hem. In rustige, kalme bewoordingen vertelde de Udenaar tijdens de rechtszaak hoe zijn oudste dochter bij hem in bed was gekropen en hij merkte dat hem dat opwond.

Dit begon toen dat meisje nog geen acht jaar oud was. Daarna begonnen de aanrakingen en ging hij stapje voor stapje steeds verder met haar.

Ook haar jongere zusje werd mis bruikt. De rechtbank vindt het volstrekt onbegrijpelijk dat de verdachte meermalen verklaarde dat het s*ksueel mis bruik óók voor zijn dochters een fijne en plezierige bezigheid was.

Lees ook  “Het was de beste seks ooit” Dochter neemt vader op die opschept over hoe hij haar jarenlang misbruikte

Ook had hij er bij hen op aangedrongen dat zij het tegen niemand mochten vertellen.

Op deze manier heeft hij zijn dochters volgens de rechtbank ook nog belast met het geheim houden van zijn vergrijp.

Les s*ksuele voorlichting
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de Udenaar zijn eigen s*ksuele behoeftes boven het belang van zijn dochters stelde en daarbij volledig voorbijging aan hun welzijn.

Dat het mis bruik stopte is niet aan hem te danken. Dit kwam doordat één van de meisjes het aan haar juf durfde te vertellen.

Dat was vorig voorjaar, na een les s*ksuele voorlichting op school. Het oudste slachtoffer (inmiddels 13) herkende haar eigen situatie in een video waarin werd gewezen op het aangeven van grenzen in lichamelijk contact.

Voice-slachtoffer Nienke zegt te zijn betast door Jeroen Rietbergen: ‘Hij ging wel even voelen’

Dave vermoordde Dean (4) omdat vriendin zich niet snel genoeg aankleedde