in

Twee mensen vermist op Baltische Zee: dronken bemanningsleden mogelijke oorzaak

Voor de kust van Zweden zijn twee vrachtschepen met elkaar in aanvaring gekomen. Het Deense schip is gekapseisd. Een dodelijk slachtoffer is teruggevonden.

Het andere slachtoffer is nog vermist. Aanklagers zijn een onderzoek gestart naar grove nalatigheid op zee en er zou ook sprake zijn van dronkenschap aan boord, dat schrijft ‘BBC’.

Een Deens en een Brits vrachtschip zijn betrokken bij een ongeval op de Baltische Zee, dat maandagmorgen rond 3.30 uur plaatsvond tussen de Zweedse zuidkust en het Deense eiland Bornholm.

Lees ook  Brandweerman die werd opgeroepen voor ongeval vindt zijn ‘prachtige’ dochter dood in autowrak

Het Deense schip Karin Høj is bij de botsing gekapseisd. Daarbij vielen twee bemanningsleden in het ijskoude water, van amper vier graden, zo bevestigt de eigenaar van het 55 meter lange vaartuig.

Vermoedens van nalatigheid
Het hoofd van het voorlopige onderzoeksteam van de Zweedse kustwacht, Jonatan Tholin, vertelde aan de Zweedse radio dat er meerdere mensen zijn aangehouden.

Er is nu een onderzoek geopend. De kustwacht liet de BBC weten dat er criminele vermoedens zijn, waaronder schromelijk dronkenschap op zee.

Lees ook  Belgische vrouwen keren onderbroek binnenste buiten om langer te dragen

Geen gewonden lang Britse kant
Op het andere schip, de Brits geregistreerde Scot Carrier van 90 meter lang, zou niemand gewond zijn.

De Scot Carrier was onderweg naar de oostkust van Schotland. Het is niet duidelijk welke lading het vervoerde en hoeveel mensen er aan boord waren.

Over de verdere oorzaak van het ongeval is nog weinig bekend. Een woordvoerder van het Deens Meteorologisch Instituut zei dat er ook mist hing op het moment van het ongeval.

Enorme rij voor boosterprik, ouderen uur in kou en regen: ‘Risico op een longontsteking voor prik’

Mercedes van Hellen (55) beklad met nummer van Verstappen: ‘Hoe triest is dit?’