in

Twee Belgen verdrinken op Kreta, Nederlandse toeriste probeerde hun levens te redden

Een zwempartij in de Middellandse Zee vlak voor de kust van Kreta kende afgelopen zaterdag een fatale afloop voor twee Belgische toeristen.

De mannen uit Antwerpen werden verrast door de hevige stroming en uiteindelijk levenloos uit het water gehaald.

Een Nederlandse toeriste, zorgverlener van beroep, deed een vergeefse reddingspoging. ,,Volgens de strandwacht waren de twee al dood, maar dat kan je nooit zo snel beslissen.”

Het drama voltrok zich zaterdagochtend rond 09.30 uur, voor de kust van het toeristische oord Rethymnon aan de noordelijke zijde van Kreta.

Drie vrienden van middelbare leeftijd uit Antwerpen gingen de zee in om te zwemmen, maar ze raakten in de problemen door de felle stroming.

Lees ook  Opnieuw mesaanval in Duitsland, Twee gewonden, dader gevat

Eén van hen kon zich nog op eigen kracht in veiligheid brengen, maar zijn twee vrienden Luc Lenaerts en Rudi Haxelmans wisten niet boven water te blijven.

Andere zwemmers alarmeerden de hulpdiensten, maar toch duurde het volgens aanwezigen ongeveer twintig minuten voor de twee lichamen van de zwemmers uit het water werden gehaald.

Nederlandse ooggetuige
,,Met jetski’s hebben ze de twee mannen uit het water gehaald, maar ze deden geen poging hen te reanimeren”, zegt een Nederlandse toeriste, die getuige was van het drama.

Lees ook  Bruls: werkgevers moeten personeel om coronabewijs kunnen vragen

,,Ik ben zorgverlener van beroep en startte samen met mijn partner en enkele omstanders onmiddellijk een lange reanimatie.

Volgens de strandwacht waren de twee al dood, maar dat kan je nooit zo snel beslissen”, zegt de vrouw uit Zeeland.

Na de reanimatie werden de twee Belgen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd de dood van de twee vastgesteld.

Het bevriende koppel met wie de twee in Kreta op vakantie waren, vloog gisteren weer naar huis. Ze waren te aangeslagen om te reageren.

Verstappen met helikopter spoed afgevoerd naar het ziekenhuis

Moordverdachte Wim S. : ‘Ik heb niets te maken met de dood van Heidy’