in

Trucker die verdacht wordt van doodrijden politieman reed eerder motoragent aan, die arm verloor

De vrachtwagenchauffeur (45) die ervan wordt verdacht vanmorgen in Rotterdam een motoragent te hebben doodgereden, is volgens bronnen ook degene die in 2015 op de A15 een politieman aanreed.

Dat slachtoffer was ook een motoragent en verloor destijds zijn arm. Daarnaast reed diezelfde vorig jaar een 79-jarige vrouw aan, die ter plekke overleed.

Het drama van vanmorgen, waarbij de 47-jarige motoragent Arno omkwam, roept binnen het Rotterdamse korps herinneringen op aan het ongeval in 2015.

Ook toen werd de man uit Melissant door een motoragent van de weg gehaald, omdat zijn vrachtwagen te zwaar beladen zou zijn.

Tijdens het volgen van de agent ging het mis en raakte de chauffeur de motoragent, die ten val kwam.

Hoe het ongeluk van vanochtend kon gebeuren is nog niet bekend. Op dit moment zijn de Verkeersongevallendienst en de Forensische opsporingsdienst aanwezig op het erf van het transportbedrijf in Melissant.

Dat betekent dat er rechercheurs actief zijn en agenten die onderzoek doen naar ernstige ongevallen.

Onderzoek
De politie wil nog niet ingaan op de vraag of de motoragent, die op de kruising van de Eemlandweg en de Waalhavenweg om het leven kwam en Arno heet, bewust is aangereden.

De vrachtwagenchauffeur reed na het fatale ongeluk door, maar de politie kon niet veel later de verdachte aanhouden in Melissant.

Lees ook  ChristenUnie wil iedereen laten testen in plaats van 2G

Rondom het bedrijf en de woning wordt uitvoerig onderzoek gedaan. De chauffeur wordt verhoord.

Het eerdere bizarre ongeval met een motoragent gebeurde op donderdag 1 oktober 2015 op de A15.

De motoragent sommeerde een te zwaar beladen vrachtwagencombinatie mee te rijden naar de weegbrug in Rotterdam-Albrandswaard.

Op de gecombineerde in- en uitvoegstrook bij De Punt reed de vrachtwagenchauffeur met zijn 66.000 kilo zware vrachtwagencombinatie over de BMW-motor heen. De agent werd daarbij geraakt door het linkervoorwiel van de truck en verloor daarbij zijn arm.

Taakstraf
Maar het drama is nog groter: dezelfde chauffeur kwam vorig jaar met zijn truck in Rockanje in botsing met een vrouw (79) die ter plekke overleed.

Het Openbaar Ministerie seponeerde die zaak. Voor het aanrijden van de motoragent moest de vrachtwagenchauffeur in 2018 wel voor de rechtbank verschijnen.

Die legde hem een taakstraf van 236 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een voorwaardelijke rijontzegging van 18 maanden op. Volgens de rechtbank was de chauffeur onvoorzichtig en onoplettend geweest.


Volgens de politie is de impact van het ongeluk van vandaag op de politiemensen enorm. ,,Ik ben geschokt en verdrietig vanwege het overlijden van onze collega van team verkeer vanochtend tijdens de uitoefening van zijn dienst.

Lees ook  Eerste Nederlandse brandweervrouw krijgt een hoop aandacht online!

Mijn gedachten gaan uit naar zijn dierbaren en collega’s’’, twittert Karin Krukkert, plaatsvervangend politiechef van de Eenheid Rotterdam. Politiechef Fred Westerbeke laat weten zich ‘totaal verslagen’ te voelen.

Gitzwarte dag
De Verkeerspolitie Eenheid Rotterdam noemt het een ‘gitzwarte dag’. ,,Een dag waarop wij een collega hebben verloren.

En niet zomaar een collega, maar ook een vriend, een maatje, een diender in hart en nieren die bij ons allemaal geliefd was.

Je stapte vanmorgen op de motor, een gewone dag als elk ander, maar vandaag… vandaag kwam je niet meer terug.

Arno, maatje, we zullen je missen. Rust in vrede Brother in Blue!!’’, schrijft Verkeerspolitie Eenheid Rotterdam op Facebook.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de politie Haaglanden, omdat er een agent van het Rotterdamse korps bij betrokken is. Het lijkt erop dat de vrachtwagen die richting Heijplaat reed, is gekeerd.

De eigenaar van het transportbedrijf in Melissant waar de chauffeur werkzaam is, weigert commentaar.

Poolse verdachte aanslag De Vries werd vorige week ook opgepakt voor dreigen met wapen

Gezin van opgepakte verdachte in zaak De Vries: ‘Vader moest mee naar politiebureau’