in ,

Tieners urenlang opgesloten in garagebox, moeder doet hilarisch live-verslag op Twitter

Vier tieners hebben zondagavond urenlang vastgezeten in een garagebox in Vinkeveen. De brandweer en een bouwbedrijf moesten er aan te pas komen om ze te bevrijden.

De moeder van een van de kinderen deed ondertussen op Twitter een hilarisch live-verslag van het gebeuren.

,,Wat een toestand”, vertelt moeder Hester Zitvast (what’s in a name?) op maandagochtend. Haar ruim 15.000 volgers op Twitter konden gisteravond meegenieten met de avonturen van dochter Floortje in de garagebox.

,,Iedereen had dit avontuur blijkbaar even nodig, want niemand maakt nog wat mee. Lekker luchtig, er ging niemand dood. Eventjes geen corona.”

Het viertal was aan het chillen in hun ‘bunker’, een garagebox op de begane grond van een flat aan de Talingenlaan in Vinkeveen. ,,Eigenlijk mag dat niet, want corona, maar die pubers kunnen echt helemaal niks verder.”

Lees ook  Dame met lippiercing ontdekt dat een RAT kussen géén goed plan is! (video)

Groepsapp
De deur zat van binnenuit op slot, maar rond 21.00 uur bleken de tieners deze met geen mogelijkheid meer open te krijgen.

Na ruim een uur werd de hulp van de brandweer en een aannemer ingeschakeld. De brandweer hield het na een halfuur voor gezien, de klusjesman slaagde er na twee (!) uur in om de jongeren te bevrijden.

”Jeugdzorg staat vooralsnog niet op de stoep”
– Hester Zitvast

In de tussentijd werd moeder Hester en de rest van de familie via de groepsapp op de hoogte gehouden door de opgesloten dochter.

Een aantal passages zette Hester, die al jaren faam maakt met het delen van het wel en wee van haar puberkinderen, op Twitter.


In afwachting van de bevrijding van dochter Floortje en haar vrienden, schonk moeder Hester een wijntje in en zette de frituurpan aan. Ook dit werd op de familieapp gezet, tot grote jaloezie van dochter Floortje.

Lees ook  Vrouw wast slechts één keer per week haar pruim. “Als mijn man dat erg vindt moet hij de staatsveiligheid maar bellen!”

Ook de rest van de familie deed een duit in het zakje om de opgesloten pubers angst aan te jagen; twitterend Nederland kon meegenieten.

The day after wordt Hester overspoeld met media-aanvragen. ,,538 en Hart van Nederland hebben al contact opgenomen. Hysterisch!”

Of dochter Floortje wat heeft overgehouden aan het avontuur? ,,Jeugdzorg staat vooralsnog niet op de stoep”, aldus moeder Hester.

Steekpartij tijdens echtelijke ruzie: vader neergestoken, moeder en twee meerderjarige kinderen opgepakt

Robbert (35) leeft met zijn gezin van donaties: ‘We gunnen iedereen deze vrijheid’