in

Stinkend zaakje: tientallen zakken met poep opgehangen bij sportvereniging

Wie heeft er een stronthekel aan ons? Dat vragen ze zich af bij honk- en softbalvereniging Bedrocks in Emmen, nadat iemand eerder deze week tientallen zakjes hondenpoep bij de club heeft opgehangen. Aan de zaak zit een luchtje, want het is niet de eerste keer.

Het is een misselijkmakend aanzicht afgelopen donderdag: aan een hek langs het veld op sportpark Meerdijk hangen tientallen ‘bruine’ zakjes.

Bij Bedrocks weten ze dan al meteen hoe laat het is: daar zit hondenpoep in. Ook worden er zakjes gevonden in de dugout en bij de afvalcontainer op het complex.

Lees ook  Mysterie rond ‘monster’ in haven Rotterdam blijft: ‘Ga niet op eigen houtje zoeken’

Wie er achter de bizarre actie zit, is een raadsel. Wel is duidelijk dat diegene het gemunt heeft op de honk- en softbalvereniging.

“Vorig jaar hingen er nog meer zakjes aan het hek”, zegt Dave Wolters van Bedrocks. “Maar het is voor het eerst dat ze in onze dug-out liggen. Daar is duidelijk moeite voor gedaan.”

‘Het is strontvervelend’
De zegsman zegt de overlast “strontvervelend” te vinden. “Het sportpark Meerdijk achter het stadion van Emmen wordt gebruikt als hondenuitlaatplek.

Lees ook  Bejaard koppel dood aangetroffen in woning: “Er zou sprake zijn van vergiftiging”

We spreken weleens mensen aan die met hun hond op het veld lopen. We hebben het vermoeden dat het iemand is die al eens is aangesproken.”

Over twee weken begint het nieuwe seizoen van Bedrocks. “Onze vrijwilligers werken hard om de velden en de omgeving schoon en netjes te houden.”

Onder het bericht van de club op Facebook hebben mensen een tip voor de sportclub: “Misschien een cameraatje ophangen?” Er zijn nog geen tips binnengekomen op de pagina.

Meerdere jonge kittens gedumpt in afvalcontainer: ‘Zo gemeen’

Baby (0) ook omgekomen na crash in Chaam: ‘Verschrikkelijk voor de familie’