in

’Steenrijke Gordon opgepakt om schietpartij Lijnden’

De steenrijke Amsterdamse crimineel Gordon F. (40) is dinsdagmiddag in de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam-Zuid door een arrestatieteam opgepakt.

Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in de nacht van zondag op maandag in Lijnden, weet dagblad Het Parool.

Tijdens de arrestatie in een winkel bood een vriend van F. enige weerstand, maar de verdachte kon snel worden afgevoerd.

Lees ook  NS-medewerker op spoor geduwd tijdens mishandeling op station Gouda

Lamborghini
Maandagmorgen rond 06.00 uur werd langs de Hoofdweg van Lijnden, grenzend aan Amsterdam-Osdorp, een Amsterdammer van 29 met een schotwond aangetroffen in een gele Lamborghini sportwagen.

Hij zou hebben gezegd dat hij in een woning verderop was neergeschoten, maar wilde geen aangifte doen. Hij werd buiten levensgevaar naar een ziekenhuis gebracht.

Lees ook  Dode en zwaargewonden bij ongeval met spookrijder op A2

Gordon F. woont even verderop in een riante villa met bijgebouwen, achter stevige hekken. Hij is een telg uit een zeer vermogende Amsterdamse ondernemersfamilie, maar is ook veroordeeld voor het doodschieten van een drugsdealer in 2001 in De Pijp en voor wapenbezit.

Amsterdammer (22) verdacht van beramen moordaanslag op premier Rutte

Man (58) doodgestoken op galerij bij woning